Son yazılar

23 Mart 2013 Cumartesi

Being human; Vampir, Kurtadam, Hayalet..


EV ARKADAŞLARINIZ BİR VAMPİR, KURTADAM VE HAYALET'TEN OLUŞSA..

Being Human aslında bir ingiliz dizisinden uyarlama...Orjinali de izlemiş biri olarak..Orjinalinden daha çok sevdim..Being Human USA'yi :D Orjinalde karakterler çok kısıtlıydı..ve nedense ingiliz dizilerine karşı antipatim var,Zaten orjinalinde vampirimiz 4.sezonda diziden çıktı..(Ben o gittikten sonra izlemedim) onu geçtim, 5. sezon onayını almış ve bu seferde ilk sezondaki tüm başroller yok..İlginç :D

Başlıkta da belirtiğim gibi..Doğaüstü kahramanlarımız var..Size anlattığımda bizim Temel,Fransız fıkraları gibi gelebilir ama ne yapabilirim, konu öyle :) Bir Vampir, bir Kurtadam ve bir hayalet normal bir hayat için aynı evi paylaşıyorlar..Ama her şey bu kadar basit değil..

Doğaüstü dostlarımız;

Vampir (Aidan )
Aidan, bir zamanlar kötülük abidesi bir vampir olsa da her şeyi geride bırakıp normal biri olmaya çalışmaktadır..bunun için hastanede hemşire olarak birlikte çalıştığı yakın arkadaşı Josh'a aynı eve taşınma teklifi bile yapar.Ve taşınırlar da ama her şey beklediği gibi kolay olmaz çünkü o bir vampir ve hala türüne bağlıdır..Bakalım diğer vampirler, Aidan'dan vazgeçecek mi? 

Aidan'ı seviyorum da bazen öyle bir bakıyor ki; yemin ederim acıların çocuğu modunda..Hele kana aç olduğu sahneler var; bakışlarına bir bakın; sanki yıllarca yoksul yaşamış.. neyse siz anladınız.. :P

 <==İşte o bakışlarından biri ;)

Kurtadam ( Josh )
Josh bir kurtadam tarafından saldıraya uğradıktan sonra kurtadam olmuş ama asla kendini harika olarak nitelendirmiyor..Ve gerçekte olduğu şeyden de nefret ediyor..Onunda ailesi ile sorunları var..Ve kurtadam kimliğinin aksine çok çekingen, naif bir yapısı var; kızlar tam bizlik :D Şirinde :D Ve ne olursa olsun, asla Aidan'dan vazgeçmiyor..sadık bir dost.

Ve Hayalet (Sally )
Sally benim favori karakterim;espriler, olaylar hep onda toplanıyor..Mecburi olsa da öldüğü eve gelen Doğaüstü arkadaşlarıyla aynı evi paylaşıyor..Ve bir kaç bölüm sonra onun intikam oyunu başlıyor. :) Ölümünün sorumlusuna dünyayı dar etmek için ev arkadaşlarından yardım alıyor :) 

Sally çok tatlı bir karakter, o da normal olmak istiyor ama  intikamı normallikten daha da ağır bastığı için onun gelgitleri hoşunuza gidebilir..Aidan'da bir Edward, bir Damon, bir Stefan, Bir Eric beklemeyin..O hem iyi bir vampir hem de kana tutkun biri..Kuralı sürekli bozmasına rağmen çabuk toparlıyor.Josh'ın ise kurtadamlığı kabullenemeyişini izleyeceksiniz.İzlediğiniz diğer doğa üstü yapımlardan farklı olarak onların tek amacı; insan gibi hissedebilmek, o şekilde yaşayabilmeye adapte olabilmek..Ama ne kadar başarabilirler, bunu izleyip görebilirsiniz..
                                          Böyle tatlı tatlı gülümseyince ölüyorsunuz arada..
                                        Sally ilk bölümlerde Josh'ı biraz hazırlıksız yakalıyordu :D

VE
her bölüm olmasa da Supernatural ailesinin Lucifer'i, Lost'un Jacop'ı ve Being Human'ın James Bishop'ı
James Bishop rolüyle harika bir iş çıkartan Mark Pellegrino; Aidan'ı vampire dönüştüren kişiyi canlandırıyor..Çok pis bir karakteri var ama size temin ederim ona da aşık olacaksınız..Çünkü söylediği şeyler mantıklı.. :D

Beklentileriniz;
Asla bir The vampire diaries havasında bir dizi beklemeyin, bazı bölümlerdeki o karanlık havası Angel, Buffy tarzını anımsatabilir..Bazen de yetişkinler için bile fazla olan (Kan erotizmi :D abartmayalım fazla değil ) sahneler mevcut olduğunda size yer yer True blood'ı hatırlatabilir.Her zaman söylerim bu internette izlenen dizilere yaş kısıtlaması getirilsin, Nasıl ki SuperNatural'ı 13 yaş üstü olanlar izlesin diyorsam, bu dizi için de 16+ sınırını veriyorum..Tabi ben ne söylesem de kar etmez..Yazıcığımı okuyupta izlemeye karar verenlere şimdiden İyi seyirler ^_^

İzleme noktanız belli ama Şuan 4.sezonuyla devam eden dizimizin 1.sezonundan itibaren izlemek isteyenlerin tıklaması gereken yer: Dizimag BEING HUMAN 1.SEZON ;) Dizimag kapatıldığı için yeni izleme noktamız:


Bir daha ki yazıcıklarda görüşmek üzere.. ;)
                                         
                           





2 yorum:

  1. Aaa dedim birden bende izliyordum ama bıraktım vampiri görünce tekrar izlemek istedim :)

    YanıtlaSil
  2. Diğer vampirli diizlere taş çıkartır.. harika bir dizi :)

    YanıtlaSil

Nasılsın? Mutlu musun bari?