Son yazılar

13 Nisan 2015 Pazartesi

Almost Human: Neredeyse İnsan // Tanıtım.

 İlk önce söylemem gerekiyor; ünlü yapımcı ve yönetmen J.J. Abrams'ın bilimkurgu dizisi olan; Almost Human,  Fox'un kurbanı oldu. Yani bir sezonla, diziyi sonlandırdılar.Şaşırtmadı bizi Fox. Fakat imza toplanıyormuş sanırım. Dizi geri de dönebilirmiş.


İzlenme oranlarını ve dizi bütçesini bahane olarak sunuyor ama bu şirret, salak kanal bunu hep yapıyor. 8-9 milyon civarı kişi izliyordu aslında. Hep söz veriyorum kendime; NBC ve Fox'tan dizi izleme diye.. sevdiklerimi hep iptal ediyorlar. NBC; Heroes  yaramı hala unutmadım. Gerçi Heroes iptal edildi ama Heroes-Reborn olarak 2015'te geri dönecek.Başka kanal olur sanıyordum; facebook sayfası NBC'nin Constantine'nin videosunu paylaşınca umutlarım ölüverdi.Kendisini öldüren kanala dönmüş.

Fox zaten ün yaptı. Bilimkurgu dizileri yayınlıyor; küçücük bir şans vermeden tak iptal ediyor. Kanalın arşivi bilimkurguyla dolu... Terminator: The Sarah Connor Chronicles ve Terra Nova gibi.



Neyse efendim; çok dertliymişim; hepiciğini döktüm birden. Konumuza dönersek; J.J. Abrams dedim ya.. adını duyduğumda kulaklarım kıpır kıpır olur. Efsane yapımcıdır kendisi.

Bir J.J.Abrams yapımı..Bilimkurgunun babasıdır(Bana göre anası da Steven Spielberg dir)..Lost, Alias, Fringe, Armegedon vb.. bir sürü yapımın babasıdır. Gerçi ismini duyan hayranlar;" abi bi git 'Star Wars' çek de gel" derler genelde ama :)

Almost Human.. –bilimkurgu- macera- dram- aksiyon-


Başrollerde Karl Urban ve Michael Ealy.. Karl Urban’ı anlatmaya gerek var mı bilmiyorum..Yüzüklerin Efendisi diyorum gençler..Eomer sarışın diyorum :D Hatta Riddick Günlükleri'nde de oynadı kendisi..Karl'ın rolü polis John'dur.

Eomer


Gelelim benim takıldığım insan Dorian’ı canlandıran Michael Ealy’e sen git esmer kavruk tenli, üstüne mavi gözlü ol..sonra karizman da olsun.. neyse iyiyim. :D Onu da birçok diziden hatırlarsınız ama Karanlıklar ülkesi’nin son filminde bir dedektifimiz vardı..ben oradan hatırlıyorum.. ki Las Vegas filminin de Ezra’sı..Onun rolü ise; polis robotu Dorian'dır.


Birde Aerosmith’in gitaristinin kızı Minka Kelly var..Charlie’nin meleklerinin dizi versiyonunda izlemiştim.Vasat bir oyunculuğu var. Kız donuk mu nasıl adlandıramıyorum bile.

Kamera arkasından :)
Konuya gelince çok sevdiğim film; I robot (Ben Robot) filmine çok benziyor..tabi bazı büyük farklılıklarla..Konuyu burada anlatırsam bana kızarsınız..çok uzun ve izlediğim yerde konusu anlatılmış; bakmak isterseniz: TIK TIK 2048 yılında geçen bir seri; çok uzak bir gelecek de değil anlayacağınız üzere.

"Bazı polisler doğar, bazıları ise yapılır." sloganı ile yola çıkmıştı serimiz.

Peki artıları eksileri neler:

1. John ve Dorian arasındaki kanka ilişkisini çok seviyorsun.. sürekli didişiyorlar vs ama aynı zamanda birlikte ekip ruhu taşıyorlar; bu seninde eğlenmene zevk almana neden oluyor.(+)

2. Evet 2048'de geçiyor ama öyle filmlerdeki gibi parlak giysiler uçan hava araçları yok.. mekan olarak yani set; o kadar şimdiki zamandan ki tam 2048 yılı olduğuna ikna olamıyorsun. (-)

3. Fringe izliyormuş havasına bürünebilme olasılığınız var; çünkü yapımcılardan biri dizinin ana hattını oluşturan kişi (+)



4. Her bölümde yeni bir teknoloji ile tanıştırıyor fakat ana konuya tutunamıyor. Ama teknolojik aletler vs çok cazip görünüyor ;) Ana konusu yok demiyorum ama biraz Supernatural tarzı ana konu işliyor. (-)

5. Romantizm bekleyenlere ise kocaman bir YOK ki bulursan senin olsun diyor. :) (benim için artı +)

6.Çok fazla hatası yoktu ama gözüme batanlar çok oldu: bir robot ve araba sahnesi var; robotumuz arabayı fırlatıyor ki bu eski sürüm bir robot. Arabayı fırlatacak kadar güçlüyse; Dorian napar bilinmez ama işin özü şu; Dorian o kadar güçlü değil. Aradaki kocaman tezatlık can sıkıyor. (-)

7. Dizimiz  Emmy'e görsel efektler dalında aday olmuştu. (+)

Neyse efenim fragmanı da bu:



İzleyip izlememek size kalmış :) Bence izleyin çünkü Dorian ve John'a bayılacaksınız. ^^







2 yorum:

  1. Salam. Heroes sənin də yaralı yerinmiş :D Rebornu mən də gözləyirəm amma əsas rollar geri gəlməyəcək deyə ümidim azdır bir də niyə reborn olaraq remake edirlər anlamadım. yeni seozn sayılmır tam yəni. -_ - Bu yazdığın serialın bir də mövzüsunu yazsaydın. Maraqlı gəldi. ümumlikdə sənlə zövqümüz çox üst-üstə düşür. Daha çox sevdim səni ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heroes; birkaç başrol hariç geri dönmeyecek :) yaramız büyük :D Bu dizinin konusu için link verdim ama :D orada yazar diye. :D Cidden ya ortak yönümüz çok fazla bende çok sevdim ^_^

      Sil

Nasılsın? Mutlu musun bari?