Son yazılar

28 Eylül 2014 Pazar

Miss Granny: Genç Olmak Kolay Değil...



Film tanıtımı yapmak çok eğlenceli ve de rahatlatıcı bir yanı var.Size tanıtacağım film ise bence Kore'de 2014 yılında yapılmış en iyi film. "Miss Granny"


Komedi türündeki bu filmin en çarpıcı yanı ne biliyor musunuz? Minnacık bir fantastik tür içerse de, izlerken öyle olduğunu düşünmüyorsunuz? Bu olabilir canım diyorsunuz kendinizi kandırırcasına.

Konusuna gelirsek;

74 yaşındaki Oh Mal-Soon (Na Ay-Hee) mucizevi bir şekilde 20 yaşındaki haline döner. Daha sonra adını Oh Doo-Ri (Shim Eun-Kyung) olarak değiştirir. Ve bir genç kız olarak  bir babaanne ruhuyla etrafta gününü gün eder. Ama her şey güllük gülistanlık mıdır? Yeni görünümüyle ortama adapte olabilecek mi?

Shim Eun Kyung

Mal-soon'un gençliğini canlandıran Shim Eun Kyung çok şeker bir oyuncu, böyle yanakları mıncıklanmalık..Kore'deki çarpık bacaklı kızlardaki yapaylık yok kızda.Bu yüzden filmlerini izleyince ayrı bir hayranlık duydum ona.. Hemen Shin min ah, Ha jiwon,Son yejin gibi hatunların yanına adını çizikledim. Eun 1994'lü evet yanlış okumadınız, 20 yaşında. Film listesine bir bakın, yaşından çok projede yer almış.

Shim Eun kyung

Meraklasına bir iki küçük not; şu sıralarda büyük tartışmalara sebep olan Japon yapımı Nodame Cantabile'ın Kore versiyonunda başrol olarak yer alacak. Hatırlarsınız,Yoona düşünülmüştü başrol içinde, kıyametler kopmuştu. Ciddende, animeyi izleyen bilir, Yoona alakasızdı rol için, hatta saçma. Yoona'nın iki dizisini izledim ama sadece konu mankeni olmaktan çıkamıyor..Bu role oyunculuğu yetersiz kalırdı. Maalesef role tam enerjisini veremiyor.. ama işin içindeyken de pes edip berbat etmiyor tabi.. hakkını yemeyelim.. Bu kız tam animede ki karaktere benziyor. Tam bir nodame Shim Eun Kyung. Erkek başrol ise, belediye kuyusu gamzeli oğlancık; Joo won :)

Oynadığı Dizi ve Filmler Tık Tık



Ben ilk Hansel ve Gratel'de izledim  Orada da başarılıydı fakat Miss Granny'deki oyunculuğu müthişti.. Miss Granny performansı ona 2014 (50.) PaekSang Sanat ödüllerinde en iyi aktrist ödülünü getirdi. Gerçi oyunculuğa 9 yaşında başlayan biri için hiç şaşırtıcı değil.

Filme dönersem; Birazcık spoiler içerir ama korkmayın fazla acımayacak :D

-----------



Büyükannecik, birden bir peri dokunuşuyla çok istediği gençliğine dönüyor fakat sorunlar ve ailesi pek peşini bırakmıyor. Öncelikle oğlu yaşındaki birine sanki ilgi duyuyor gibi oluyor,ama gerçekten duyuyor mu duymuyor mu? Bu hislerini izleyerek öğrenebilirsiniz.

Erkeklerde vardır ya hani.. Eşleriyle ilk tanıştıklarında sempati duyup, ondan hoşlanmaya başladıklarnı anlatırlar; hatta çok ilginç olarak; "Annem gibi, annem kokuyor, annemin kaşları.. vs" gibi ortak yanlar koyarlar. Gerçi bu erkeklerin hala çocuk olduklarını ve büyümediklerini,  aklen ve bedenen ilkokul çağına saplandıklarını kanıtlar ama neyse o kadar girersem antim oluşur :D

Filmimizde çok hoş bir replik vardı, onu paylaşacağım.. Erkek karakterimiz bizim neneye der ki;


"Annemle hiç tanışmadım ama sen annem gibi kokuyorsun."


Bu arada filmdeki erkek karakteri canlandıran oyuncumuz: "Lee Jin Wook" Boice'lar onu TTM'den prens olarak bilir. 



Gerçi benim en çok sevdiğim karakter nene'nin torunuydu. Öylesine temiz bir kalple seviyordu ki babaannesini.. Ban Jiha. Jiha'yı canlandıran oyuncumuz B1A4 grubundan Jung Jin Young. 

Torunlarından bir tanesini de kendime benzettim.. kız sınavlara hazırlanıyor,Jiha'ya ses etme vs ablan çalıştı diyorlar. Jiha hemen ablasını ispiyonluyor.


"Çalışmak mı? Tüm gece boyunca dizi izledi.." :D Benim reel halim  :))

Tamam tamam daha fazla anlatmayacağım :) Son bir minik nokta.. Konuk oyuncumuz var filmde.. ama ne konuk.. ben bilmeden izlemiştim, onu görünce yüzümün hali sanki altın bulmuş madenci. :))

Kim Soo Hyun yağşuklum <3


Onun hikayesinden de bir film çıkardı bence.. bu kadar izlenmişken hem de..

Fragmanı: 



Filmi İzlemek için Yeppudaa'ya bir seyahat edin derim ben. İzlemek için TIK TIK.




4 yorum:

  1. Bende geçen izledim hatta post yazmayı düşünüyodum lakin sizlerin postlarını gördükçe elim klavyeye gitmiyor :)

    Evet bende sonunda kim soo hyunu görünce istem dışı sırıttım. Yine katılıyorum o amcadan da ayrı bir aşk hikayesi çıkardı. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen yaz yahu :D Her türlü post okunur :) Kim soo hyun insanı face.b smileysine çeviriyor :D Teşekkürler yorumun için ^^

      Sil
  2. Ne zamandır karşıma çıkıyor bu film ama bir türlü izlemek nasip olmamıştı
    sanırım dizi başlama haberleriyle birlikte shim eun kyung ileilgili projeler iyice dikkatleri üzerine çekmeye başladı
    ne yazık ki bu kadar iyi bir oyuncunun filminin isminin anılması başka bir projeyle beraberinde gelmesi
    demek ki popülarite böyle konular da iyice önem kazandırıyor
    gerçi ülkesinde tabi ki tanınıyor dur ama biz onu anca dikkatimizi çeken bir proje olursa fark ediyoruz bu da uzak ülkelerin sorunu olsa gerek
    neyse tavsiyen için teşekkürler derya
    şimdide burada karşıma çıkınca izlemek farz oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim^^ Diğer romantik komedilerden farklı bir tarzı var, romantizm varsa bile bir ninenin romantizmi bu, oldukça da komik.. ve evet dedğin gibi ne yazık ki, Eun gibi yıldızlar Ancak ülkelerinde biliniyor, bir nevi saklı yıldızlar. Şuana kadar 3-4 filmini izledim, yaşına göre oldukça parlak bir oyunculuğu var. Ona nodame gibi bir dizi gerekiyordu. :) Umarım bu dizi hak ettiği yere getirecek onu :)

      Sil

Nasılsın? Mutlu musun bari?