Son yazılar

28 Aralık 2013 Cumartesi

İzlenmesi Gereken 5 Süper Kore Dizisi:Part 1



İlk önce 15-20 yapmayı düşünmüştüm.Ama totalde kore dizisi izleyenlerin çoğunun dizi sayısı 15'i geçmediğinden, listeyi  10'a çektim. İlk partımız: 5 Kore dizisi :) 2.Part'ı da yakında ekleyeceğim.

O kadar dizi izledim yine de 1 numaram değişmez. Tahmin edeceğiniz üzere Secret Garden bir numaram da...! Bu diziyi bu kadar özel kılan bence senaryosu ve oyuncuları..Hyun Bin, Ha ji Won gerçekten çok iyi oyuncular.Senaryo cidden boş değildi..zengin oğlan fakir kız vardı ama o kadar sıradışıydı ki konunun klişeliğini kapattı. Bir de üzerine fantastik bir etiket yapışınca dizi tadından yenmez oldu.

secret garden

Konusu: Kim Joo Won(Hyun Bin), harika görünüşlü fakat kibirli bir adamdır. Gil Ra Im(Ha Jiwon), oyuncuların kıskandığı vücudu ve güzelliği olan bir dublör. Bir gün yolları komik ve garip bir şekilde birleşir ve tuhaf bir lokantaya (Anlayın işte :) ) girerler. Evdeki garip bir yaşlı kadın onlara içmeleri için şarap ikram eder. Ertesi gün ikili uyandıklarında, bedenlerinin yer değiştiğini anlar ve şamata başlar...

Dizinin Yazarı Kim Eun Suk Secret Garden ile büyük bir prestij kazanmıştır.Dizinin replikleri hala hafızamdadır..

 

Selpak yoksa bir kızın dudakları böyle temizlenir o.O =P~

Joo won karakterini başarıyla canlandıran; benim kalp ritmimi bir resimle bile oynatan, belediye çukuru gibi gamzelere ve güzel dudaklara sahip olan tam olarak insan olduğundan bile emin olamadığım nazik kişi; Hyun Bin'i çok severim. :x Hyun Bin, Secret Garden'ı çektikten sonra askere gitmiştir. Gerçi ben izlediğimde askerdeydi. Çok yakışıklı ama 8->


Özellikle çevirmenlerin akmerkez olayına çok gülmüşümdür :D :))

Kim Joo won karakterini bu kadar ünlü yapan o muhteşem replik; En iyisi bu mu? Emin misin?

Diğer bir karakter ise oska. Saf bir ünlüyü canlandıran Yoon Sang Hyun, oska karakteriyle bütünleşmişti..Secret Garden'den sonra başka dizilerde de izlememe rağmen o sırıtık gülüşü bana hep Oska'yı hatırlattı.Oska hem Joo Won'un kuzeni hem de Gil Ra Im'in hayranı olduğu şarkıcıdır.

Küçük bir anektod;  Oskayı canlandıran oyuncumuza Secret Garden ve Hyun Bin ile sorular soruyorlar; o ise Hyun Bin'i kıskandığını, çünkü diziden sonra birçok reklam filminde rol aldığını söylemiştir.


#'Oska'm üzülme sana da Oska Çorapları diye reklam çekeriz' diye gevşek bir yorum yaptığımı hatırlıyorum:)

Gelelim OST'lerine...Secret Garden denilince akla;  Baek Ji Young 'that woman' adlı şarkı gelir.Hatta ödül bile almıştır bu OST. Gerçi Dizide ödül almayan yok ki; Ha Ji Won, Hyun Bin, Yo In Na, Kim eun suk, dizinin kendisi yapımcılar ve yönetmen, herkes ödül aldı neredeyse..

Baek Ji Young ve That Woman..



Erkek versiyonunu ise Hyun Bin seslendirmiştir.Sesi çok karizmatik..Ahh ölüyorum galiba..Fangirl moduna geçtim yine..;))

                   Hyun Bin "That Man"




Bana söylese sabah akşam dinlerim:((


2.dizim ise MY GİRLFRİEND IS GUMİHO.. açılışımda hep fantastik diziler *party*Başrollerinde Shin Min Ah ve Lee Seung Gi gibi iki şeker insan oynarsa dizide böyle aşırı şeker, şirin bir şey olur çıkar işte.Allah'ım hala o yüzleri masumlukları aklıma gelince bilinmedik bir sırıtma oluşur yüzümde.


Konusuna gelince; Lee Seung Gi'nin karakteri Dae Woong bir kaza geçirir ve kazada hayatını kurtaran bir kızla tanışır, Kız, gerçekte bir gumihodur(Shin Min Ah), efsaneye göre insanların karaciğerlerini yiyen dokuz kuyruklu bir tilkidir. Kızın bir gumiho olduğunu öğrenince, onun karaciğerinin yemesine engel olabilmek için çılgınca şeyler yapar.


Hoi Hoi yapıyorlar; Neden mi? Dae Woong Gumiho'dan korkuyor ona arkadaş olalım diyor, bu da aralarındaki anlaşma =))

:x

Dizinin en ilginç yanı ise; Shin Min ah dizi boyunca beyaz bir elbiseyle dolaşarak oyunculuğunu üst seviyelerde coşturdu..Bir bayan olarak shin Min Ah hayranıyım..Güzelliğe bakın :x 

Pofuduğum; Lee Seung Gi :x

Kelimelerim tatlılıklarını anlatmaya yetmiyor ki ..


Özellikle Gumiho'nun et et diye dolanmasına bayılmıştım bende öyleyimdir de :lol:


Dizinin en büyük avantajı da yine OST leri..Lee Seung Gi yönünden çok şanslıydılar; şarkıcı yönünü kullandılar :) Ayrıca sesi öyle yumuşak ki eriyip bitiyorsunuz pamuk şekeri gibi. 

Ben bu tür şarkılara sihirli şarkı diyorum. Öyle bir havaları var ki, insan büyüleniyor.Fox Rain OST'si.

                                         



Bir de Lee Seung Gi OST'si var;


Diğer Lee seung Gi OST için: Tık Tık

Ve 3.dizimiz; I Miss You ya da Missing you' dur. Bu diziyi ayrı bir yazı olarak tanıtmıştım; okumak isteyenler..aşağıdaki linke tıklasın.

Missing You;Üzgün Olduğum İçin Ağlamıyorum, Rüzgar Estiği İçin Böyle..



4.dizimiz ise Nice Guy; Adı gibi hoş bir adam başrolde; Song Joong Ki..Yaşını asla göstermeyecek olanlardan.. bayan başrol ise bizim narin kızımız Moon Chae Won :)


Konusuna gelirsek; Bir adamın (Kang maru) sevdiği kadın(Jae hee) uğruna hayatından, ideallerinden vazgeçisini ama kadının ihanetine uğradıktan sonra başka bir acımasız, sevmeyi bilmeyen (Eun gi) bir kadını kullanarak, eski sevdiği kadından intikamını almasını işliyor.Buradaki acımasız, sevmeyi bilmeyen kadınımız; soğuk nevale olacak kişi; Moon chae won. Sevdiği kadın uğruna ideallerinden vazgeçen kişi ise; Song Joong ki .

Konu size bilindik gelse de öyle hoş bir dizi ki..başrol kötü kadına çok kızıyorsunuz.Karakterleri seviyor ve merak ediyorsunuz.Sürükleyici bir kurgusu var, diğer bölümü merak ediyorsunuz.


İşin ilginç tarafı; bu dizi Song joong ki'nin daha da parlamasına yardım etmiştir.Sungkyunkwan Scandal'da çok tatlıydı, playboy tavırlıydı ve buradaki oyunculuğu ise herkesin ağzına bal sürecek cinsten. Diğer dizi de aiigoo yaptığınız adam, burada yakışıklı bir meteor olup çıkmıştır.Masum bir yüzü olduğu için diziye %100 uyum sağlamıştır. 1985'li olduğuna inanamıyorum her seferinde.Şu aralar askerde, dönüşünü bekliyorum ^_^ Gerçek kişiliği de sevilesi, tapılasıdır..Bir kız öğrenci hayranı , filmini 16 kere izledik, demiş.
Onun Tepkisi neden bu kadar çok izledin ki? Sen öğrencisin,bu para senin için çok büyük, filmimi izlemeyi bırak! Hangi oyuncu filmimi izleme der, hayranına! Ahh <3



Diziye ait 2 Ost mükemmeldi..Biri JYJ Junsu'ya ait olan;


Bir diğer Ost ise bizim Song Joong Ki'nin kendi söylediği Ost'dir.


Ve bu diziyle ödüllere doymadılar :))


5.dizimiz ise Reply to 1997(Ya da  answer me 1997) ; 90'lı yılları komik bir şekilde bize anlatan bir dizi..genellikle benim gibi dizi afişini görüp ama bu lise dizisi diyebilirsiniz fakat hayatınınızın hatası olur.Çünkü sadece bir lise dizisi değildir.


Tipik fangirl, babası tarafından yırtılan posterlerine ağlıyor :D
Karakterler o kadar güzel anlatılmış ki; kendinizden bir parça buluyorsunuz onlarda; ellerinde sanal bebekle oynarken, "aa, benimde vardı bundan" diyebiliyorsunuz. Ya da Başrol karakterimiz Busan'lı shiwon gibi aşırı hayranlığınızla, gerçeklik arasındaki ince çizgiyi kaybettiğinizde, bende böyleyim ya da böyleydim diyebiliyorsunuz. Arkadaşlarınızla poster paylaştığınız, evinde bilgisayar olanları kıskandığınız günleri onlarla birlikte yad ediyorsunuz.arkadaşlığı, sevgiyi..vs daha aklıma gelmeyen binbir çeşit duyguyu yaşatıyor bu dizi..

Anne & Baba


Özellikle anne- babanın davranışını gördüğünüzde işte annem ve babam,bende bunları yaşadım diyebiliyorsunuz.
 
Kıyamam, kendine benzeyen bir köpek arayıp durdu :D
Dizinin en ilgi çekici yanı sadece geçmişte kalmıyor, günümüzde hikaye devam ediyor, merak ettiriyor. acaba Busan'lı,biraz cadı olan, şiveli konuşan kızımız, kimi sevgili seçecek diye 16 bölüm boyunca soluksuz izliyorsunuz ama arada koyun sesleri eşliğinde kahkahalara da bürünebiliyorsunuz.

Eunji & Seo ınguk :))

Eunji ve Seo'cuk dizi için 2 partlı bir Ost seslendirdiler;

Part 1: 




Part 2:



İzlediğim en komik dizilerden biridir. En az 3 aylık olan yazımı bitirmiş bulunuyorum. :) umarım sıkılmazsınız, Okuduğunuz içinde teşekkür ederim ^_^ 


Part 2 için: TIK TIK

13 yorum:

  1. Dizileri izledim hepside güzel ama Secret Garden bambaşka :)

    YanıtlaSil
  2. Secret Garden,My Girlfriend is a Gumiho ve Nice Guy'ı izledim.3'ünüde çok beğenmiştim:) İzlemeyenlere de tavsiye ederim.Reply 1997'yi açıp ilk bölümünü izliyordum ki bana çok sıkıcı geldi ve izlememeye karar verdim.

    YanıtlaSil
  3. The heirs
    high school love on
    shut up flowe boy band
    bof
    city hunter
    HEPSİ HARİKA KESİNLİKLE İZLEYİN !!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bunlar gerçekten çok güzel ek olarak
      1.nice guy
      2.kill me heal me
      3.high society
      4.man from the stars
      ve son olarak beatiful man'i İZLEMENİZİ TERCİH EDERİM

      Sil
  4. 1.you are beatiful
    2.düşlerimin prensi
    3.birde of century
    4.bof
    5.pinocciho
    6.healer
    BUNLARI KESİNLİKLE İZLEYİN!!

    YanıtlaSil
  5. kill me heal me ---- birt of century ----- w two world ---- my girl friend i5 a gumiho ----- gu family book favorilerimdir

    YanıtlaSil
  6. bana zengin oğlan fakir kız dizisi önerirmisiniz

    YanıtlaSil
  7. Bana zengin oğlan fakir kız

    YanıtlaSil
  8. lütfen bana zengin oğlan fakir kız dizisi önerirmisiniz

    YanıtlaSil

Nasılsın? Mutlu musun bari?