Son yazılar

16 Mayıs 2020 Cumartesi

Yeni Nesil Power Rangers Hakkında(2017 Filmi Eleştirisi)



Karantina günlerinde en iyi ve en eğlenceli uğraş film izlemektir. Vakti olana tabii :)) Size birkaç öneride bulunacağım. Aslında filmden çok kitap ve manga okuyabiliyorum. Nedeni home office çalışan olmam kaynaklıdır. Size bir ara manga ve kitap önerileri de postu da yazacağım. Aslında birden fazla film tanıtma durumum vardı. Efsaneler tek olmayı hak ediyor diye düşünüyorum.



İlk film bizim çocukluğumuzun kahramanlarından biri... Powerrangers. Daha yeni filmini izleme fırsatı edindim. Elbette değişiklikler mevcuttu ama nostalji gibiydi. O günleri hatırlıyorum da kırmızı ranger sarı ranger  pembe ranger olmak için arkadaşlar falan hep kavga ederdik. Oyuncaklarını alırdı durumu iyi olan haspalar. Kıskanırdık onları. Arada getirirler oynardık. Paylaşamazdık onları. Yoktu aslında bir numaraları. Şimdiki aklımla en azından böyle düşünüyorum. Film de keza aynı şekilde. Aslında çok çok iyi bir film değil. Ama aslına sadık kalmaya çalışan bir yapımdı.



Powerrangers'ı hiç tanımayanlara özet geçeceğim.İyi uzaylıların yardımıyla, dünyayı kötü uzaylılardan kurtaran ergen gençler hakkında. Bu ergenlere ranger yani koruyucu anlamında isim verilmiş.

Eski yeni karşılaştırılmasını şöyle yapalım:

Eski 1993 Ranger'ları

Eski Power Rangerslar daha çok çocuk kitleye hitap ettiğinden renkler daha belirgindi. Teknolojik olarak elbetteki yenisi daha bir önde ama buna rağmen eski dizide daha bir hareketlilik söz konusuydu.Aralarındaki bağı kolayca hissedebiliyordunuz.



Dönüşümler ve kostümler eskide olsa kaliteliydi. Kitle çocuklar olduğu için bir piyes gibi hissettirse de bence dönemin en ikonik olaylarından biriydi. Bakar mısınız ne kadar renk cümbüşü var.

Yeni Rangerlar :)

Yenisinde ise metalik renkler söz konusu. Bunun nedeni kitlesi; hem çocuk hem yetişkinler hatta daha çok onları özleyen yetişkinler olmasıydı. Bu kitle fazla CGı(efekt) ve görsel meraklısı bir kitle anlayacağınız. Ki yeni filmde özellikle kostüm ve efekti konusunda çok başarılıydı.  Efektler de iyiydi ama 2017 yılı bir yapımda olmaması gereken basit efektlerdi. Örnek verecek olursam Özellikle dönüşüm efektleri çok iyi tasarlanmıştı.

Yeni Goldar asdfg 


Eski Goldar *_*

Ama gel gör ki altın yaratığımız (Goldar) ve toprak adamlarımız vardı, onları kim tasarlamışsa yüzüne tükürmelik.  Goldar hakkında yönetmenin bir açıklamasını okudum; yeniden tasarladık, daha güçlü ve daha daha vs... Hacı yenisi buysa eskisi sana bomba atar. Neyse küfür etmicem. Tasarlicem diye yırtınmış ama olmamış.

Yeni dönüşümleri :)

Yenisinde beni rahatsız eden kısım, megazord kısmı. Megazord nedir?

Megazord; Ranger'ların bindiği araçlara zord deniyor. Bir nevi silahları aynı zamanda araçları. Birleşince bu altı zord; Megazord oluveriyor. Megazordu yeni filmde görünce oğlum Transformers'a mı geldik diyor insan. Optimusun yandan çarklısı.

megazord :)


 Zaten serinin 6.6 gibi bir puan almasının ana nedeni Megazord ve kötü uzaylılardı. Çok berbat bir tasvirdi. Kötü uzaylıların grafiği yeni efekti kötüydü. Teknolojiden bunu beklemiyorduk :))

Eski kötümüz Rita :O

Gerçekten eskisi daha iyiydi. Abartılı makyaja vs ihtiyacı yoktu oyunculuğu ile yapıyordu kadın. Şimdiki peki. Berbat bir oyunculuğu var. Fiziğim iyi yüzüm güzel ben olurum deyip getirmişler belli.

Yeni Rita
Az daha zorlasa mortal kombat karakteri olacak Ya da Himen'in yavuklusu. Hadi çok zorluyorum belki Göl perisi neyin olur Disney'de. Hayal kırıklığı Rita'ydı. 6.6 'nın sebebidir. Ekizabeth Banks oynuyordu ama mahvetmiş.Açlık Oyunlarının Effie Trinket'ı. :)

Diğer oyuncular ise;  Dacre Montgomery, Naomi Scott, RJ Cyler, Ludi Lin, Becky G. İçlerind Mavi Ranger'ı canlandıran RJ Cyler çok iyi performans sergiledi.

Velhasıl çok uzatmadan fena değil etiketli filmlerden bir tanesi Power Ranger 2017 :) Benim gibi eskiyi özleyip nostalji yapmak isteyenlere birebirdir.

İzlemek isteyenler: Buraya bir >>>>>TIK


Teşekkürler okuduğunuz için...
-H

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Nasılsın? Mutlu musun bari?