Son yazılar

6 Ocak 2015 Salı

Animelerden Seçmeler: Part 3


Aşk üçgenleri, çokgenleri hakkında yazacağım deyip; animelere saran deli iş başında :D Yıllar, yıllar önce Part 1 ve Part 2'yi yazmama rağmen hala o yazma isteği nereden geliyor derseniz; 4-5 gün önce falan bir adsız, yorumda; animeler bölümünü daha çok yazmamı rica etti. Belki onun ricası benim için bir bahane; bana yazmak olsun torba dolsun işte :D

Favori animelerim kanlı manlı olur diyorum ya hep; bu sene bahtım kara; romantik komedi türünde anime çok izledim. Ama hepsi çok hoş animelerdi.Arada aksiyonda bulmadım değil.


2014 yılında izlemiş olduğum; favori animelerime bir göz atacağım. Animeler 2014 olmayabilir tabii.

Aslında hali hazırda Sailor Moon 2014 yılı remake animesini takip ediyorum. Ama yeni bölüm iki haftada bir geldiğinden; bu takip olayım; 2015'e sarktı. Şu an için negatif etkileri; Mamo Chan'a Mamoş diyenler oluyor yorumlarda, kendimden geçiyorum; artı; eski animesi mangaya göre ilerlemiyordu belki; ama dönüşümler, istenilen duygu veriliyordu.2014'teki halinde ise karakterlere mimik yapacağız diye suyunu çıkartıyorlar. Dönüşümleri bile etkileyici bulamıyorum. Smokinli şövalyenin gülleri şak diye atamaması benim için büyük sorunlardan biri. O atacak ki kalbime gömülcek o güller. Ahaha tamam iyiyim. Tüm bu olumsuzluklardan dolayı; "Ay savaşçısı 2014" animesini liste dışı bırakıyorum.

Mamoş yani Mamo Chan :D


Neyse efenim asıl listeme gelirsek; ilk sırada "Sword Art Online" var.İlk başta erkeklere yönelik gibi görünse de değil. Gerçi erkeklere yönelik animeler çok çok müthiş oluyorlar. İçinde her türü biraz barındıran bir anime bu; Aksiyon, Macera, Fantazi, Oyun, Romantizm, Shounen.



Shounen*; erkeklere hitap ettiği anlamına geliyor.

Hikaye aslen; çok ünlü bir oyuna dayanıyor.Hatta hayranlar; oyundan sahneler atıyor Youtube'a ilginç. Sanal bir dünyada yaşayıp, savaşmak zorunda kalıyor kahramanlarımız. 1.sezonun tamamı 25 bölüm; 4 tane de ayrı offline özel bölümleri var.



Konusu daha da açarsam;2022 yılında bir oyun üretiliyor; başınıza kask takıp; sanal ortamda savaşmaya başlıyorsunuz.Bedenin uzanıyor, ruhun başka diyarlarda yani. Hatta bazı şirketler o kasktan; yani gerçeklik kaskı çıkarmış :D Neyse.Başrol Kirito'da bu oyunu oynayanlardan biridir.Belli bir süre sonra oyundan çıkamadıklarını, çıkış tuşunun var olmadığını anlarlar. Oyun yöneticisi Kayaba, oyundan çıkmanın tek yolunun 100. katta bulunan son canavarı yenmek olduğunu söyler. Hatta bu sanal dünyada ölürseler, gerçek dünyada da öleceklerini anlatır. Üstelik aileler başlıkları çıkarsalar bile; sanalda ölüp, gerçekte de öleceklerdir.Kirito durumun ciddiyetini anlar; zaten oyunun beta testlerinde iyi bir sonuç aldığından; tek başına bir savaşçı olup ilerlemeye, ve katları temizlemeye başlar; bu süre boyuncada;  Asuna isimli bir oyuncu kıza aşık olur.Ve böylece hikayeleri başlamış olur.

Kirito

Ben nasıl başladım bu animeye; şu cümleyi okudum: "Sword Art Online 2012 yılında en çok satan 8 hikaye arasında birincidir." bu beni izlemeye sevk etti. Özellikle Asuna ve Kirito aşkı beni benden aldı; sanaldı fakat sanal olan aşkı gerçekliğe taşıdılar.



Anime ise Türkçe hali olarak 2 sezondan oluşuyor. Aslında 1.sezon bana göre 2 sezon halinde. Çünkü 14 ve 15. bölüme kadar SAO adlı sanal gerçeklikte savaşıyorlar sonra Alfheim adlı sanal gerçekliğe doğru bir yolculukları var. Bu kız bunları niye yazıyor? Asıl 2.sezonda Asuna fazla yok. Sinir ediyor bu durum beni. Verin asuna'yı bize diye pankartlar açıcam, az kaldı :D Neyse efenim 2.sezon benim için: bir hilkat garibesi. Asıl nedeni şu; 2.sezonda; Kirito; kız oluyor oyunda; hayda atillla maydaa :D noluyoruz abi dedim; ben. Hani Asuna'yı vermiyorsunuz; bari; karizmatik Kirito bacımı da rahat bırakın, aklımda nasıl hatırlıyorsam öyle kalsın. Devam etmeyeceğim dedim. Sonra Asuna hayratına izledim. sonuç negatif; beyler bayanlar. 2.sezonu önermiyorum.

Sevgili Kirito senden şüphem yok ama bu animeyi yazan cağnım yazarlara "ar yu kıreyzi" diyesim var :D 

Ama; "Birinin ölmesine göz yumacağıma; onunla birlikte ölürüm daha iyi." diyen Kirito'yu oturup izleyin diyorum. Her şeye rağmen mükemmel bir 1.sezon sizi bekliyor.

Buradan izleyebilirsiniz; TIK Yeppudaa'dan da indirebilirsiniz: Yeppudaa SAO

Asuna & Kirito
Bir OST si var. Daha doğrusu ending; benim favorim; Overfly.Aslında animeden görüntüler olsun istedim fakat; o lanet olası kıskançlığım yüzünden size asıl sahibiyle paylaşıyorum. Diğer videolarda;Kirito'nun mal kardeşi de var. O kıza karşı fena bir nefretim var :D Sonuna kadar; Asuna. 

Bir de bunu çok severim; A tiny love.


Şükürler olsun; ikinciye geçebildim; Ao Haru Ride. 12 bölümlük bir anime.Çiizmleri biraz ortalama haldeydi. İlk defa bir anime izlerken; animenin ortasında; Ova bölümü geldi. İlginçti :D Türü için; Komedi,Dram, Romantizm, Okul.



Ova*: Animenin TV'de yayınlanmayan bölümüdür. Bazen ovalarda hikayede anlayamadığımız birçok şeyin açıklaması bulunur. Bazende sıra dışı bir bölüm olur.

Konusu: Yoshika Futaba’nın güzel ve sevimli olmasından dolayı orta okuldayken kız arkadaşları tarafından hep dışlanmıştır ve yanlış anlaşılmadan dolayı hoşlandığı çocuk Tanakakun’a, hislerini açıklayamamıştır.Liseye geçince; erkek gibi kız modunda takılmaya başlar.Hayatının yolunda olduğuna kendini inandırmışken; Tanakakun'la tekrar karşılaşır; fakat ismi ve karakteri değişmiştir bu oğlanın.Artık o Kou'dur.Futaba ve Kou için işler nasıl değişecek?
Kou :)

Yeppudaa'da Silent getirmişti ilk; nasıl bağlandıysam animeye kendimi bir anda mangasında buldum.Ama küçük bir nokta var değinmek istediğim; bazen öyle duygusal ki; bayıyor beni. Atlatıp; ilerlediğimi bilirim. Belki de az biraz hamurumda odunluk olduğundandır ama bilin yani.

Touma:) 2.erkekim

Bir diğer nokta; asıl çifti destekleyemedim ben. 2.erkekler yok mu? ahh onları neden bu kadar iyi yapıyorlar. O Kou malına başka kızlara iyilik yapma dedikçe gitti yaptı; benimde kalbim; Touma'ya gidip kondu. Hayır anlamadığım; ben pek aşktan anlamam ama gerçekten hep böyle mi? Ben de bir kızım fakat kızları anlamıyorum; adam seni seçecek kadar cesur değil işte, ne diye onu sevmeye devam ediyorsun. Mangaka duyuyor musun beni annem? Touma'yla o salak Futaba'nın arasını yap lütfen. (Yazar burada çığrından çıkar. :D )

Kou ve Futaba zillisi

Hele o Manga; resmen Touma için oturup ağıt yakacak hale geldim yahu, yazık bana. Ben böyle biri değilim. :D


Ya öyle kızgınım ki; abartmıyorum şu çocuk her şeye rağmen; futaba zillisini seviyor. Ama o hala; Kou diye geziniyor. Kou'da ruh eşleriyle gününü gün etsin.


Touma yavrum; aşkını itiraf etti ama.. kız mal :D Ne ne ne? Kimse Kou demesin.

Bana kimse Kou demesin döverim valla; ühühühüh..Gözümde tüm erkekler Kou.. o derece..

Bu yazı bitebilir mi? :D 

Bitmiyor.

Manga'dan bahsedeyim ben; banane bahsedeceğim; kimse okumaz belki ama :D En çok Murao'dan etkilendim; çünkü animenin aksine; manga'da fazla yakındı. Hele;Makita'ya sarılmaları yok mu? 



Touma'ya gelirsem; sırf futaba için sınıf temsilcisi oldu yavrum; kızı daha fazla görebilsin diye. Kou'da orada tabi. Kıskançlıklar havada uçuştu. Kou'ya dik dik bakışları çok şekerdi.Çok tarafsız yazıyorum :D 

Narumi konusuna girmiyorum; o şirret kız beni deli ediyor :D

Yakında; Live Action filmi gelecek. Capon abiler hemen yapmış filmini; Aralık'ta vizyona girdi sanırım. Bize de bu sene gelir altyazılı inşallah. Siz Yeppudaa'yı takipte kalın ;)

Touma'yı canlandıracak olan oyuncu.


Diğerleri ise :D

Bitti bitti. :S

Manga'yı Türkçe okumak isterseniz:


İzlemek için: Ao Haru Ride İzle

3.animem ise;



Inu X Boku SS serisi..12 bölüm artı 1 ovalık anime..

Bu animenin komiktir türünde; romantizm yazmıyor ama içinde romantizmin en tatlı hali var :D Çizimleri de çok hoştu.Komedi ayarı ise muhteşem; neredeyse her bölüm güldüm ben. Sapıklara bile güldüm yani.

Türü:  Komedi Gizem Shounen Doğaüstü-Güçler ve bence romantizm. :D

soushi-miketsukami <3

Konusuna gelirsek;Riricho çok zengin bir aileden olduğundan, bu güne dek hiç arkadaşı olmamıştır. Lise de aynı yalnızlığa devam etmek adına; Ayakashi Konağına taşınır. Bu konakta kalan özel kişiler için Secret service denilen birimden özel koruma ajanlar verilir. Riricho adlı kızımıza da, Soushi adlı bir koruma veriliyor. Pambık yürekli kızımız; Soushi adlı dehşetül yakışıklı karakterden etkilenir. Bakalım hikayeleri nasıl olacak?

Ririchiyo cadısı :D
Soushi yağşuklusu :)

Fark ettiğiniz üzere anime karakteri de olsa biraz önce; Soushi'ye yazdım. :D İzlerken kime benzetiyorum acaba diye kendimi paraladım; sonra yorumlarda; Tomoe dendiğini gördüm ve evet; Yakında 2.sezonu başlayacak olan; "Kamisama Hajimemashita"'nin huysuz tilki karakteri; Tomoe'ye benzediğini anladım.

Bu da tomoe :)
Tamam fazla benzemiyorlarmış canım :D

Edit: 2.sezonun ilk bölümünü ingilizce izledim: açılışı sevmedim ama resmen animeyi, Tomoe'yi özlemişim.


Kesinlikle mangaka'lar aynı değil. İlk aynıdır diye düşünmüştüm.Tomoe ve soushi fazla benziyor çizim olarak :) Mangakaları yani çizerler farklı.

İzlemek için: TIK TIK 

Dördüncü Animemize gelirsek;



Gokukoku no Brynhildr serisi: 13 bölümlük anime serisi...

Türünde romantizm yok ama romantizm animede yer yer vardı. Türü için;  Dram, Seinen, Sci-Fi,Fantastik, Gizem, denilebilir ama bence buraya biraz ecchi demek lazım. Beni bazı sahneleri rahatsız etti. Ben olsam ecchi derdim. Ama çizimleri de oldukça iyiydi.

Neko'cum :D
Konusu:

Murakami, çocukken Kuroneko adındaki bir kıza delicesine aşık olmuştur.
Kuroneko, uzaylı gördüğünü söylemektedir fakat kimse inanmıyordur, Murakami ise doğruyu söylediğinden şüphe duyuyordur.
Bir gün ona uzaylıları göstermeye karar verir, ancak o sırada bir kaza meydana gelir.
Murakami ağır şekilde yaralanırken Kuroneko ölür.
Aradan uzun zaman geçer, Murakami Kuroneko'nun doğru söylediğini düşünmeye başlar ve bunu kanıtlamak için uzaylıların varlığını kanıtlamak istemektedir.
Daha sonra, bir gün sınıfına Kuroneko'ya benzeyen fakat adı Kuroha Neko olan biri transfer olur.
Murakami onun Kuroneko olduğunu düşünse de, kız onu tanımadığını söyler.
Ayrıca söylediğine göre özel bir güce sahiptir; Geleceği görebilmek!
Bakalım büyücü olduğunu iddia eden bu gizemli kız Murakami'nin hayatını ne ölçüde etkileyecek...

Alıntıdır:TAÇE


Seri konu bakımından; biraz vasat. Şöyle; kurgusu öyle ölü ki; kendisi de toparlayamıyor. Hatta mangaya bakıp, kendim toparlayayım dedim; yine pek bir şey fark etmedi benim için. Ana konuya bağlayamadı; ucu açık konularla kaldı. Ama karakterler; ve savaş sahneleri; görmeye değerdi. Peki ben size niye önerdim bunu. Ahh ben; açılış ve kapanıştaki şarkılarına hastayım. İndirip telefonumda melodi olarak kullandım. Hatta piyano sesi delisi olduğumdan piyano versiyonlarını buldum. Size onları paylaşayım. Ortalama bir animeydi. Fakat izleyip, izlememek size kalmış.

Orjinal Açılış bu:


Ben piyano versiyonuna eriyip bitiyorum; annem kapat o cenaze marşını diyor gerçi ama :D


Bu animede bir tuhaf olay daha var; bitmesine 1-2 bölüm kala; capon abiler; opening'i değiştirtiler; onu da sevdim ama ilk açılış kadar değil tabii. Sanırım 2.sezon olur diye mi yaptılar, bilemiyorum.

Açılış 2:




Ending için: TIK TIK

İzlemek için: TIK TIK

5. Animemiz; Soredemo Sekai wa Utsukushii Animesi;



Türü:  Macera Fantastik Romantizm Shoujo

Bölüm: 12 [Güzelim animeye 12 evet.!]

Konusu: Yağmur Düklüğü’nün yağmur çağırma yeteneğine sahip dört prensesinden en küçüğü olan Nike istememesine rağmen zorla Güneş Kralı Livius'un yanına evlendirilmek için gönderilir. Nike, krallığa vardığında, dünyayı üç yılda fethetmiş kralın bir çocuk olduğunu keşfeder. Ayrıca önemsiz sebeplerle Nike'nin yağmur çağırmasını istemektedir.

Alıntı: TAÇE

En Şeker anime çifti :)

Livi ile Nike'nin arasında ciddi bir yaş farkı var ama lanet kapitalizm bunu bana önemsememeyi öğretti :D Ne alakası var; değil mi? O kadar çok yaş farkıyla ilgili dizi film izledik ki; bunu sorun değilmiş gibi algılamaya mahkum edildik. Neyse bilin yani.



Mangası türkçe'ye çeviriliyordu; yarım kaldı. Bende nasılsa ingilizce okurum deyip; ingilizce okumaya devam ettim. O arkadaşlarda; ingilizceyi yarıda bıraktılar. Buradan; mangaka'ya ve mangafox'a sevgilerimi yolluyorum. Japonca okumaya çalışıyorum. Fakat şekillere sadece bakabiliyorum :D Onegaii, onegaii... çevirin şu lanet mangaları :D

Nelerini sevdi bu deli peki?

*Nike'nin yağmur çağırma sahneleri mükemmeldi. Hatta yağmuru en güzel çizen yansıtan anime budur diyorum.

Yağmur şarkısı için: TIK TIK

*Çizimleri de çok iyiydi; shoujo'larda çizime çok önem vermezler; ne bileyim mimik falan. Ama bunda gayet iyiydi. Ayrıca anime dünya güzelliklerini anlattığından sanırım; ülke tasviri çok iyiydi. Çizimleri cidden hoş buldum ben.



*Nike-Livi kavgalarını bayılarak izledim. Nike'nin içinde yatan o kütük kız modeli çoğumuzda var. Bu yanıyla bizleri çağrıştırabilir belki.

*Her masum genç kız gibi 2.sezon bekleyerek izledim. Umarım gelir.



*Romantizm de vardı elbet. Romantizm olmasa bile; abi kardeş ilişkisi olsaydı; o şekilde bile izlerdim. :D Çok iyi yansıttılar. 

İzlemek için: TIKTIK


Efenim bir yazının sonuna daha geldik; hatalarım varsa affola. Bol bol yorum bırakın tartışalım :)

Okuduğunuz İçin Teşekkürler :)



11 yorum:

  1. kaito jean den sonra hiç anime izlememiştim, çlernden bazılarına okumama sebep olacak bir yazı olmuş, teşekkürler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da çok güzel animedir :) umarım sana öneri olmuştur ^^

      Sil
  2. Allahım yorumu 3üncü dəfə yazıram. :(( hər dəfə nəsə oldu yayımlanmadı. tərsəm, inadkaram yazacam yenə! oyuna düşən oğlan anime si (1.sezon ;)) və çox məşhur olan ao haru ride i izləmək üçün qeyd etdim. sailormoon da tam eyni fikirdəyik. remake əleyhinəyəm mən həmişə. orjinalında heç bir problem yoxdursa köhnə deyilsə, nə ehtiyac. :/ mən dəli sən dəli, yazan dəli oxuyan dəli olduğundandır hər halda sevərək oxuyuram yazılarını. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahha :D bende senin yazıalrını seviyorum :D Hala unutmadım; wookie'nin pantolonunu :D Ao haru ride ömrümü yedi bitirdi. İnşallah beğenirsin :) Sailormoon'da son gelen bölümü dayananıp izleyemedim sen de öyle mi? Teşekkürler güzel yorumun için :)

      Sil
  3. Son anime bana Su tanrısının gelini anımsattı. Lakin gece olunca Su tanrısı taş gibin bir delikanlı oluyordu :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok öyle değil bu ama o bahsettiğinde güzelmiş adfg :D

      Sil
  4. Sword Art Online bence de güzeldi. Sınıfta izliyorduk ilk sezonu ama ikinciyi izlemedik. Çok güzeldi. Yui'yi de ayrı bir severim. Kirito <333

    YanıtlaSil
  5. yani o kadar sevmişdimki soredemo yu anime 12 bölüm olup 2.sezonu olmayınca hayal kırıklığına uğradım boşlukda geziyodum açdım fairy tail devlerin bi filmi vardı titan böyle hem sağık hemde aksiyon olan animeleri izledim

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık çok güzel anlatmışsın ao haru ride ı çok beğenmiştim bende :D <3 çok güzel anlatmışsın

    YanıtlaSil

Nasılsın? Mutlu musun bari?