Son yazılar

7 Kasım 2014 Cuma

Eh İşte Diziler: Sıkıntıdan Patlatanlar..

Ben pek ayrıntıcı bir insan değilim fakat dizilerde filmlerde ayrıntı ararım hep.2014 dizilerine pekte o gözle bakmadım ama yine arada dayanamadığım, sıkıntıdan patlatan, beynimi yiyen diziler vardı. Tamam bu sene cidden iyi diziler vardı fakat...

İlk çöp dizim; Blade Man.


Konusuna bakıldığında, fantastik kelimesi sizi ilk çeken şey oluyor. Fakat kurgu o kadar dağınık ki, ne anlattığını, neyin neden olduğunu anlamıyorsunuz. Şimdi diyeceksiniz ki, ilk bölümlerde zaten anlatmazlar. Hayır son bölüme kadar gelipte, fantastikliğini kendi kurgusunu açıklayamayan saçma sapan dizi olarak tarihe geçmiştir.

Yorumları bir okuyun, herkes neden neden diye sorguluyor. Bir adamın sırtında bıçaklar çıkıyor, ama olay örgüsü o kadar salakça ki, o bıçaklar göz ardı ediliyor. Baskıcı aile ortamında yetişmiş, takdir edilmemiş, çocukların  nasıl sorunlarla karşılaştığını anlatıyor, peki konu nereye akıyor belli değil. Neden anlatamadı ? Asıl anlatmak istediği bıçaklar mı o bahsettiğim sorun mu? Kore kendi anti kahramanını yaratmaya çalıştı fakat başarısız oldu. Tamam, elbette bir dexter beklemiyordum onlardan, ama daha iyi anlatmalarını da bekliyordum.



İkinci husus ise başrol erkek oyuncu, ördek dudaklı yakışıklı Lee dong wook'umuz, bu rol için hiçte uygun değildi. Eski dizilerinden My girl'deki çevikliğini bulamadığım gibi kurumuş dudaklarına takılıp, o emrahımsı bakışlarıyla rolden hep uzaklaştım, [Hotel King'e bundan dolayı mı adapte olamadım yoksa ?? şimdi dayak yicem :D ]Hiçte sırtında demirden bıçaklar çıkan bir kahramanı canlandırmıyordu. {Ah, scent of woman ahh }



Kendini paralıyor ve overacting {Abartılı oyunculuk} denilen dala sık konduğundan sapanımla bir güzel vurdum onu.

Bu kadar konuşuyorum ama dizi cidden saçma. Ben dizilerde ve filmlerde ayrıntılarda yaşarım, kabul ama cidden kusurluydu bu dizi. Bir dizide yanlışlık kurguda kol geziyorsa, kusura bakmasınlar  ama o diziyi yazmasınlar. Kimseye önermiyorum, son bölüm yorumlarını da okudum kimse memnun değil. Zaten oppacı kısmın yorumlarını okumayın bile. Başrollerin sahneleri atlatacağız artıkın. Onu geçtim kız başrol daha iyiydi.. bir mimik eksikliği vardı.. o da PSH'da var.. artık es geçiyorum :D [Ohh kayamı da fırlattım.]


İkinci Çöp dizim;  Angel Eyes.

Bu dizinin en büyük handikabı, başrol genç/çocuk oyuncular, yetişkin oyunculardan daha çok beğenildi. Bir diğer olumsuz yanı ise 20 bölüm olması, abi senin dizinin konusu ne ki sen ona 20 bölüm talep ettin? Ben TV başganı olsam, senin dizine değil 16, 12 bölümü zor verirdim. Çünkü bir mini dizi olabilirdi ancak.



Dizinin konusunu size özetleyeyim mi? Kör bir kızın, bir sürü alengirli işlerle iyileşip, küçükken sevdiği oğlandan ayrılması. Sonrasını hiç ama hiç sormayın, abi yeşilçam gibi bir daha kör olmalar, nayır nolamazlar. Bir an dedim ben nereye düştüm?


Dizide BigBang'ten Seungri de var.. İzliyorum diyorum ki pandanın aksanı için dayan. Bir süre sonra izleyici tepkisi benim gibi olunca, seungri'nin sahneleri arttı biliyor musunuz? Yazık! Başrol yetişkinler de çok ama çok sevdiğim oyuncular. KEŞKE dramatize etme olaylarını pek kullanmasaydılar. Panda'm cidden komikti ama :D




Önermiyorum, ben bitirdim de, bir tadı tuzu yok, sadece aklımda müzikleri kaldı.

Bakın bu harika ostlerinden biri:


Bazende dedim ki, bu diziyi kurtaranlardan biri belki de ostleriydi.


Bir diğer Çöp dizi de; bunu yazarken çok ama çok üzülüyorum "My lovely Girl"



Bir Rain oppa dizisi diyemiyorum, çünkü Rain'im yağmır adamım popüleritesinin kurbanı oldu, yazık ettiler civanıma.

Konu çok fenalı klişe.Oyuncuları da öyle bir seviyorum ki, sıktım kendimi resmen izlemek için. Başrollerde; Krystal, Infinite L ve assolist Rain. Yaş farkı aşkını içeren bir konusu vardı. Ya da şöyle açıklayayım; "baldız baldan tatlıtuğ" adlı tiyatroyu izliyorsun :D Ama yazar kardişler öyle saçmaladı ki, herkes sorgulamaya başladı; "Neden her bölüm boş ve ilerlemiyor?" Gerçi dizi yabancı ülkelere satılmak için yapıldı ama yine sorguluyoruz NEDEN?



İlk husus: L çok gergindi, diğer dizilerinde sergilediği oyunculuk performansını burada sergileyemedi. Hep şey düşündüm; acaba, Rain etkisiyle, kendini cesaretlendiremedi mi oyunculuk performansı konusunda? Zaten Rain ile bir olamaz ama diğer dizilerinde harika bir oyunculuğu varken burada oyunculuğu hep sırıttı.Aşırı ifadeler takındı hep.

Çok güzel kız be.

İkinci husus: Başrol kızımız; Krystal. Bu yavrucağın ilk başrolüydü. Ve feci stresliydi, ve bu oyunculuğuna hep yansıdı. Rain'in yanında titredi yavrum yaprak gibi. [Gerçi ben olsam yanında, bir titrer, iki titrer, sonrası .....asdf 3:) ] O yüzden Rain'le kimse kapıl yapamadı kızımı, hep L ile yakıştırıldı. Fakat L ikinci adam makus talihini yaşıyordu :D O yüzden herkes diziden beklediği sinerjiyi alamadı.



Üçüncü husus: Rain oppaağğğ [biri beni vursun :D] romantik komedi çeksin eyvallah ama bir daha ki sefere durgun birini canlandırırken yanına daha neşeli birini ya da onunla yaşıt birini yanına koysunlar. Herkese yaş farkı gitmiyor demek ki. Ayrıca öpücük sahnesinde hey gidi rain oppağ didim, Aman tanrım didim, demek kuzuyu narince öpmekte kaderinde varmış beaa didim :D



Dördüncü husus: Bu en önemlisi; dizinin kurgu berbat ve klişe. Bir de çıldırıyorsun, Rain gibi birinin böyle basit bir senaryoda var olmasına. Bu Krsytal ve L için önemli değil ama Rain yahu.. bu adam harika işlerde yer alan biri, aksiyon vs tatmış bir insan. Sen koskoca Assain Ninja :D Sahneler bile.. diyorsun ki izleyince; "Aaa bu sahne şu dizide de vardı" Ama her sahnesi böyle olunca herkes şikayet etmeye başladı. Tek söyleceğim, eğer dizi de Rain olmasaydı, o dizinin sonu yoktu o kadar diyeyim.

Neyse efenim, izlemeyin demiyorum buna, Rain oppağğğ var çünkü aahahahah :D

Bu yazım devam edecek..Yorumlarınızı bekliyorum, bir de özellikle altını çizmek adına, antilik adına yazmadım bunları, çünkü yazdığım kişileri hep seviyorum, umarım anlayışla karşılarsınız yazdıklarımı :)

Teşekkürler ^^

9 yorum:

  1. kesinlikle katılıyorum, my lovely girl ü izlerken fiziksel bi acı duymuştum resmen krystal a heirs te bayılmıştım oynayamaz derken süper performans çıkarmıştı, L desen cunning single lady de çok beğenmiştim.belkide o yüzden bu dizi için beklentilerim çok yüksekti ki hayal kırıklığım da o kadar yüksek oldu (raini hiç katmıyorum buraya kesinlikle bi kimyasızlık olmuş, ama ne diyim rain bu, ne kadar kötü yorum yapılabilinir ki...;) )angel eyes ta izlerken çok sıkılmıştım ki aşırı bi oyunculuk vardı birazcık daha komedi sahnesi olsa süper olurdu. Blade man i izlemediğim için yorum yok... ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman boşver Blade MAn'i ben izledim de elde var sıfır :D Bana bir tadı olayı olmadı. Çok sıkıcı bir diizi.Sanırım hemen hemen aynışeyler yüzünden dizilerden soğumuşuz. Teşekkürler yorumun için :)

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba
    Kesinlikle sana katılıyorum
    Rain neden bu diziyi kabül etmiş anlam veremiyorum.
    Blade Man bu dizide olmasaydı bir kayıp değil yarıda bıraktım acaba bıçakların sırrını açıkladılar mı?
    Bu sene pek güzel dizi çekilmedi sanki.
    Pinokyo dizisini bekliyorum sevdiğim oyuncular var umarım güzel olur.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blade Man'de son bölümdü hala bıçakalrın sırrı anlatılamadı. HErkes bölümün altına ben anlamadım, bana da anlatın yazmış ama anlayan yok maalesef. Çok ama çok gereksiz bir diziydi. Ben de, pinokyo2yu bekliyorum. Bakalım nasıl olacak? :) Teşekkürler yorumun için :)

      Sil
  4. Ahh o blade man yok muu!!!! Beni bitirdi yemin ederim. Diziyi o kadar çok anlamadım ki bırakmak zorunda kaldım kafam daha fazla karışmasın diye :Dd yazında gayet iyi olmuş yani yanlış anlaşılacak hiçbir durum yok :Dd senin anti bir insan olmadığını bilen biliyo zaten :Dd mesela bende biliyorumm. Her neyse lafı fazla saptırmadan yorumumu bitiriyorumm :Dd kendine iyi bak yazının devamını bekliyorumm :Dd

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh, ben de kaç kez bıraktım, sinirden geri döndüm, baktım hep ne halt yemişler diye. Ama sonuç sıfır. Sırf başladığım işin sonu gelsin diye yaptım bunu :D Sen ben biliyoruz da biri anti derse üzülürüm :D Hem de hepsini severkene. Teşekkürler yorumun için ^^

      Sil
  5. Halaldır! Sanki mən yazmışam o dərəcə :D

    YanıtlaSil

Nasılsın? Mutlu musun bari?