Son yazılar

4 Haziran 2014 Çarşamba

KPop -KRock - Sevdiklerimden seçmeler...



Bu yıl tam anlamıyla geri dönüş yılı oldu, CN Blue, 2NE1, Rain, SNSD,4Minute, Ailee, AOA vb. bir çok grup ve solo şarkıcı geri dönüşünü yaptı ve ben yazımı bitirdiğimde veya yazıcığımdan haftalar sonra MBLAQ,APink,2PM, Block B,Super Junior  ve daha fazlası.. geri dönüşlerini yapmış olurlar.


Şimdi bu kız, sevdiği grubu yere göğe koyamaz sanıyorsunuz, fakat doğrusu neyse çat diye söylerim ben. CNBlue'nun yeni albümünden; "Can't Stop" klibi için nasıl beklediğimizi hatırlıyorum da.. büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştım. Yonghwa'nın özendiği, ticari kaygılarla yaptığı bu şarkıyı sevmedim. Çok ağır oldu diye düşünüyorsanız, kendi ağzıyla söyledi, bu şarkıya özendim vs.. diye. Hem de MV'ye katkım olsun diye zilyon kere izlememe rağmen sevemedim. Hatta kim demişti; Can't stop'ta bir Jong'un söylediği kısımlar güzel diye.. Haklı vallahi öyle. Klip ise idare ederdi.Hani bir "I'm loner" inceliği yok klipte ama güzel :D


Bu kısım da artık bizim düğün sahneleri aklıma geldi :D Yong annem sen kliplerde, özel sahnelerle piyano çalma, aklıma bin türlü şeytanlık geliyor. 


Albümü dinledikten sonra, "neden 'Cold Love' ile çıkış yapmamışlar" dediğimi hatırlıyorum ve hala da söylüyorum bunu. Jong gitarıyla döktürüyor, Shin ise basa hissederek yükleniyordu. Tonun yükseldiği kısımlarda ise minnak Min çoşuyor, Yong desen her tokkan sarangae dediği anda kalbime geçirdiği hançerlerin haddi hesabı yoktu."Cold Love" ı hem müzikal açıdan, hem de duygusal açıdan değerlendirirsek, Cant stop'a takla attırır. Daha da ileri gidip, Yong Yong aşkım sil o şarkıyı derim de, oyarlar beni :P




Albümü dinlerken, kemanlar, yaylı çalgılar devreye girince, endişeden Min,Min ne olacak, o nerede girecek diye şarkıyı anlayamadım bir ilkte. Love is.. dinlerken,birden Jong'un sesine hapsolunca, ah dedim bu şarkıyı ben çevirmeliyim. Ve bizimkiler sağ olsunlar, jet bir çeviriyle şarkı benim oldu, yoksa kaptırıyordum onu. :)  5-6 defa dinledikten sonra sanırım, şarkının tekerleme gibi olan nakarat kısımlarını biraz Starlit Night'a benzettim. Onda da öyledir ya "Kono sekai de kagaiyetteru, Kimi boku no hanashi wo şitteyiru" tabi ben yazınca saçma oluyor :D Tekrarlanan cümleler var yani. Love is...'i belki de tekrarlanan cümleler yüzünden de sevmiş olabilirim demeye çalışıyorum. Korece çok zor tamam sevmiyorum bu dili, Japonca iyidir.



Başgan yemeden içmeden kesip, bir de araya Japonca single albüm çıkarttırdı sağ olsun. -_-  Ben bir albüm olsun ama sağlam olsun derdindeyim, 5. ya da 10. albümleri olmuş pek bir şey fark etmiyor açıkçası. Diğer Japonca single'lardan çok ama çok farklıydı. Alışmıştık, kore albümünde yumuşak takılıp, Japonca albümlerde sert olmaya.Bu single albümde sertlik söz konusu bile değil. Ve Warner media şaşırtarak, 2 şarkıya birden klip çekti. Bildiğimiz üzere FNC japonya ayağına çok müdahale edemiyor, tabii payına düşeni alıyordur ama çok geniş bir yelpaze söz konusu değil.

 Bir yonghwa eseri olan Still klibi:




Bu klip çok hoşuma gitti.. Acı ama bir gerçek, Truth ve Lady ile aynı yerde çekildi. YG Papa bizim oğlanları benimle birlikte evlat edinsen, vallahi çok çalışkanlar, bende yemeğinizi temizliğinizi yaparım, çocukların yurtlarını falan temizlerim. Olmadı Ji yong abime söyleriz, beni fahri kardeşi ilan eder. :D Neyse, iyice çığrından çıktı bu iş ama... Şu oğlanlara adam gibi klip çekin ya.. Han başgancım; klibe dönersek, o başta Yong'un elleri, piyano üzerinde..ahh galpim ah.. ben sizden ne çektim be.. Klipte paso bizimkileri kullanıyorlar, daha çok farklı, marjinal bir fikirlerini göremedim.

Diğer şarkı ise bir Jonghyun eseri olan "Heart Song."




İlk klip, albümün adını taşıyan şarkı "Truth" a geldi. Genel yorum şöyle oldu, "Bu şarkı Lady'e benziyor." Bence tek benzeyen tarafı klipleri. Şöyle ki; klip yönetmeni aynıydı, çekim aşamaları bile. Truth'da yakın çekimler vardı. İnanın karşılaştırın çekimleri, o yakın çekimler dahil aynı. Tek farkı; Lady'de mekanı karanlık tasvir etmiş ve daha çok disco havası vermişti. Truth'da ise, herşey ortada ferah bir mekan havası oluşturuldu ama kullandıkları fabrikamsı yer bile aynıydı. Bu da iki şarkıyı benzer kıldı.

Lady klibi: TIK TIKLA

Lady'den gifler;


Truth'dan Gifler;

Mekana azıcık dikkat edin aynı yer. :)


Neyse canlar genel olarak albümü sevdim ama çıkış şarkısı hariç. Buradan Han başgana selamlarımı yolluyorum.. Her albüme bir klip çektiği için teşekkürlerimi bu gifle gönderiyorum. GİF Burada yazdığım şarkıların canlı performanslarını dinlemek isterseniz; comeback programını izlemelisiniz: TIK TIK



Bir FNC ürünü AOA'de seksiliklerini kullanarak atakta bulunmuş kız gruplarından biri. İlk senelerinde 0 kazanç elde etmiş olan kız grubu, ani bir değişimle, rock band'ten pop band'a doğru kaymıştır. Asla istedikleri tarzda  müziklerini icraa edemeyecekler, geçmiş olsun. Çevirisini yaptığımız Cheongdamdong 111'de kızları karşılarına alıp, bir de böyle şansınızı deneyin siz yine rock band olursunuz diyor kör olmayasıca başgan. Kazın ayağı öyle değil ama. Daha 3-4 gün önce haberlerini okudum, AOA geri dönüş yapacak diye..size sorarım, nasıl dönecekler sizce? Şortlarını çekip sanki yazlık evlerindeymiş dans ederek mi yoksa o çok istedikleri rock havasını verip gitarlarıyla, şarkı söyleyerek mi? İşte Kpop'un gerçek yüzü bu.Asla kendin olamazsın.Sanmayın ki CNBlue'su, FT Island'ı, Super Junior'u çok rahatlar,istedikleri gibi davranabiliyorlar. Ha şartları farklı. SM'in şartları çin işkencesi gibi, FNC'nin ki de, belki açık hava hapishanesi gibidir işte..ikisinde de sıfır özgürlük.YG çok mu iyi.. tabii ki değil, ama diğerlerine nazaran idare eder bir konumda. Ben size çıkış yaptıkları şarkıyı değil de, kızların asıl istedikleri tarzlarını paylaşacağım.

Jimin favorim, AOA bir band olarak geri dönmeden onları dinlemeyeceğim. Umarım band olarak geri dönerler. 


Ve yepyeni bir albüm.. Taeyang'tan yani güneş oğlan'dan yeni bir nefes; "Rise." Ben albümü beğendim ama bazı şarkılar, çok çok iyi diyebileceğim şarkılar değildi. Ama belirtmekte lazım, YG çok akıllı bir şirket. Çıkış şarkısı, EYES, NOSE, LIPS harika bir şarkı ve YG akıllı bir politika izleyerek; şarkı için çok sade bir klip hazırladı. Hatta Taeyang odaklı bir klip. Klibin başındaki, dövme "tek aşk, tek kalp" çok anlamlıydı.

BIGBANG / VIP TURKISH OFFICIAL sayfasının admini TheBossVIP'nin hazırladığı Türkçe altyazılı Taeyang klibine bir göz atmalısınız. Türkçe altyazılı olarak.

Dayanamayıp, klibe bir eleştirim var, bu adam aşık olduğu kıza sazlı sözlü söyleniyor anladık.. Ahh be abim niye üstü yok oğlanın :D Hani yanlış anlaşılmasın şikayetim yok. Hani daha çok ortama uysun diye başka şeyler bekledim ben. (:

Klip,yayınlanalı 2 gün olmasına rağmen, 1 milyondan fazla izleyici oranına yaklaştı. Peki nasıl oluyor bu? Sadece Taeyang'ın başarısı değil bu, şirketin akıllı politikası, Kore'de edindikleri ün ya da Dünya'da süregelen başarıları. Bir adminimiz dedi ki; "Bu çocuk CNBlue'nun kendi klibinde kırdığı rekoru 8 günde kırabilir." Acı ama gerçek bu. Ben çok sıkı CNBlue fanıyım, bunu söyleyen kişi de öyle ama FNC'nin öyle dünya çapında bir işlevi yok. İkinci olarak kendi ülkelerinde hayran kitleleri az, düşünün ve gerçekçi olun. Sokakta CNBlue'yu tanımayan insanlar mevcut. Peki gelelim Dünya kısmına... İşte o kısım karışık, bunu henüz şirket kabullenemese de, o  beyni bunu algılamasa da, dünya çapında bir çok hayrana sahip CNBlue. Gidipte youtube'taki videosunu Koreliler değil, yabancılar, yani onlara göre bizler izledik.FNC yabancı fan organizesinde çok acemi. Bir soru-cevap köşesi hazırlıyor, klibin izlenme şerefine..İzleyenler biz yabancı boice'lar..soruları soranlar koreliler..ne demek istediğimi anlatabildim mi? Umarım düzelir de..çocukların emekleri orada burada sürünmez.

Koreli kızlar dramalarda yapmıyor mu? parmağıyla hafif dokunuyor :D Yapmam lazım. Taeyang üstten 3.şeritteki baklavaya bir dokanabilir miyik kuzum? :) Ahaha :D

 Neyse çokta konu dışına çıkmadan albümden bahsedeyim; albümdeki 4 ve 8 numaralı şarkıya galp galp yapasım var. 4 numaralı şarkı yani " Stay with me " bir G-Dragon düeti. GD hayranı olarak bayıldım. Sözleri de çok fena hani. 8.numaralı şarkı "Let go" bu şarkı da tanıdık bir şeyler var.Diğerlerine dönersek; 3 numaralı şarkıyı sevmedim. 1AM'di sanırım şarkının ismi.Son bir şarkı da;  "Love you to death". Buna klip çeksin YG papa. 2NE1'ın albüme 3 klip çekti, AKMU'nun da öyle.. CNBLUE'ya gel bak, koca albüme bir klip. Neyse efendim, sinirlenmeden, güneş oğlanın şarkıları dinlemek için:

Dinlemek için: soundcloud taeyang

Yahu baktım da bizim mavi oğlanlar, albüm çıkardıklarından beri yazıyorum yazıyı..Taeyang'ta albüm çıkarınca paylaşmak geldi içimden yoksa silecektim bu yazıyı da... Part 2'sini de en yakın zaman da paylaşmak dileğiyle... Yorumlarınızı bekliyorum, bu deli kaçar :)


8 yorum:

  1. Selamlar mim http://yeter678.blogspot.com.tr/2014/06/ikinci-mimim-pencere-mimi-d.html bıraktım size daha önce burdan konuşmadık ama yepten tanışıyoruz sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vay mimlendim :D Bloğumun ilk mim'i. Saygılar ^^ fakat ben gecenin köründe camdan bakamam :D yarın sabah bakıp mimlerim artık hehe :D

      Sil
    2. Hehe mim senin istediğin vakit başla tepe tepe kullan :D

      Ya demek ilk mimin saygı bizden :) bir bloga daha mim paslamıştım meğer onunda ilk mimiymiş tekrar aynı duyguları yaşadım :) yapınca haber et okuyayım :)

      Sil
    3. İlk mim görevi tamamlandı, geç oldu ama :D http://deli-sdiary.blogspot.com.tr/2014/07/tepe-tepe-kullandgm-pencere-mimi-ilk.html

      Sil
  2. salam, yazını çox bəyəndim)) əslində başqa bir yazına da rəy yazmışdım ama yoxdu O.o CNBLUE dan cold love mənim də ən sevdiyimdir )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, beğenmene sevindim ^^ yorum yazmış olsan mutlaka görürüm. Büyük ihtimalle yazdığın da gitmemiştir. :) Cold Love'a klip bekliyoruz :)) Keşke olsa..

      Sil
    2. Cold Love adına uyğun bir klip olsa maraqlı olar :) cant love mənim də ilk dəfə xoşum gəlməmişdi ancaq sonradan ikinci üçüncü dəfə bəyəndim :D yeganə sevmədiyim o sarışın qızdır klipdəki ;) qız çox gözəl idi -_-

      Sil
    3. O sarışın fettan çok güzeldi gerçekten. Cant stop'a alışamadım ben. :)

      Sil

Nasılsın? Mutlu musun bari?