Son yazılar

9 Kasım 2014 Pazar

Nostalji: Ah O Eski Diziler..

Eskileri hepimiz özleriz değil mi? Eskileri yad edince sanki hep bir yanımızı tamamlıyormuşuz gibi hissederiz. Özlem mi bunun adı tam olarak bilmiyorum ama bana çok olur. Eskiden izlediğim, gittiğim yerleri, yaptığım şeyleri çok özlerim.



Benim gibi olan bir arkadaşım daha var; arada saçmada olsa aklına bir şey gelince arar beni. Çok olmadı ben bu yazıyı yazmamdan 1 hafta önce falan beni arayıp;

"Derya be, eskiden Cuma günleriydi sanırım, ATV'de bir dizi yayınlanırdı, böyle uzun saçlı bir bayan öğretmen vardı. Başrol oğlan da çok karizmatikti hatta. Böyle deyince hatırlarsın sen şimdi? "

'Evet vardır,illa ki öyle bir dizi de, pis bana laf sokacağına adam gibi anlat.' dedim hemen.

"Tamam be, kız duldu sanırım. Hatta başrol çocuğun filmleri vardı. Aksiyon türü şeyler. Hatta başrol çocuk şimdi yaşamıyor. Öldürüldü ama adını şey edemedim." demesiyle bende şimşekler çakmıştı.


< Dizinin ismi "Benimle Evlenir misin? >

Başrol oyuncuları Deniz Uğur ve İsmail Hakkı Sunat. Bu çift Gerçek hayatta da evliydi oradan da hatırlayabilirsiniz. İsmail Hakkı, bizim çatlak Serpil'in dediği gibi çok yakışıklı adamdı.Yüksek sesle müzik dinleyen komşusunu kuru sıkı silah ile korkutması sonucu çıkan tartışmada silahla vurularak öldürülmüştü.

Dizinin ismini söyler söylemez heyecan yaptı biizmkisi. 

"İşte o dizinin şarkısını arıyorum. Geçen durduk yere söylemeye başladım. Ama bulamıyorum."

'Beni müzik için mi aradın yani? Neyim ben Youtube, spotifi mi ne o muyum?'

"Sus motorun bir soğusun, bak işte, ara yani. Bulursun sen."

Evet o güzel diziyi de aradım fakat hiçbir yerde kaydı yok. ATV dizi konusunda arşivine pek sahip çıkamayan bir kanal. Fakat aradığı müziği buldum.Çok hoş sözleri var.


"Bir baharda sen, suda balık değilsen, dalıverirsin aşka.
Mevsimler geçer,yıllar tükenir, ama hayat yenilenir.
Her şey yenilenir,aşk için geç değil."

Şarkıyı seslendiren; Oya Küçümen

Çok acı bir şeyi de eklemem lazım; şuan kpop dünyasındaki daha doğrusu dizilerdeki soundtrackler falan hikaye. Cidden bizim eski dizilerimizde harika soundtrackler var. Oya Küçümen'de OST kraliçesiydi o zamanlar.

Yine ATV'de yayınlanan Süper Baba dizisini bilenler vardır; "Bana bir masal anlat baba" adlı şarkıyı dizi için seslendirmiştir. Jeneriği hatırlayanlar varsa işte oradaydı tam Oya ablanın o içten sesi.



Bu nostalji olayı çok hoşuma gidiyor. Yıllar önce izleyipte şimdilerde bakmak hep garip duygular yaşatıyor bana.

Eskilerin bir de çok büyük bir sorunu vardı. Şimdilerde olduğu gibi dizinin yayından kaldırılacağı söylenmezdi. Bir sezon oynardı, Daha doğrusu bir kışın izlerdiniz yaz geçerdi kış gelirdi o dizi gelmezdi. Kalkmış yayından ama seyirciye demezlerdi bunu. Benim vardı öyle bir dizim, ne üzülmüştüm onun için.



"Ayrı dünyalar" diye bir diziydi. Bir annenin doğum yaptıktan sonra ikiz çocuklarını göremeden elinden alınıp, hali vakti iyi ailelere ayrı ayrı evlatlık verilen çocukların hikayesiydi. Pek bir severdik Ayşe'yi Fatma'yı. Komiktir ikizleri canlandıran çocuk tek çocuktu ve ben bunu büyüyünce anlamıştım :D Bir de jenerikte yazıyor oysa. 

Ayşe'siydi zaten başrol olan. Onu evlatlık alan babasına bitanem derdi hep. İçten içe kıskandığımızdan mıydı neydi? Ya o kadar da sevemez sanırım diye düşünürdük hep.

Bir gün sezon finali yayınlanmıştı hatırlarım,sonra yeni bölümü hiç gelmedi. Hep merak etmiştim. Acaba Ayşe ile Fatma tekrar birbirlerini bulabilecek miydi? Annleriyle tekrar üçü birlikte yaşayabilecekler miydi diye. Ayşe'nin bitanesi Ayşe'nin gerçek annnesine aşık olacak mı falan :D Bende az değilmişim yani. Neler düşünmüşüm o yaşta.

İzlemek isteyen olursa:



Başrollerden biri de; Kaan Girgin. Bu abi de hep babalı, çocuklu dizilerde yer aldı. Ama cidden baba olmak için doğmuş. 

TRT'de, "Dikkat bebek var" adlı dizide de eski eşi Ceyda Düvenci ile rol almışlardı. Severdim o diziyi de.

İzlemek için: TIK 


Ayrıca ATV için çekilen bir TV filmi vardı; "Babam olur musun?" diye. Orada da başroldü Kaan abi yine eski eşi Ceyda Düvenci ile.. Yalnız bana Eski dizileri sorun hepsi ezbere, yenilerden bir elin parmak sayısını geçecek kadar dizi ismi bilirim.Devir değişince ilgim azaldı zağar :D

Bir bakam kız nasıl bir şeymiş dersen: TIK

Benim hala izlediğim TRT'nin arada yayınladığı o mükemmel eski dizi; 7 Numara;



Bu dizi şimdiye kadar ki en iyi komediydi bence, Vahit emmüyü, Zeliha yengeyi, Haydar'ı, Rüya'yı Ayten'i, Cansu'yu,Sabiti Recep'i hiç ama hiç unutmadım.

Asıl komik olan; şiveleri ve replikleri hala dilimdedir.Şiveli konuşmayı sevdiğimden belki unutmadım.


Oyuncular tiyatro kökenli olduğundan, hep seyirciyle bir bağ kurup,öyle oynadılar. Kimi zaman hangisinin gerçek onlar olduğunu unuttum :D

Zelüha Yenge'nin evinde kiracı olarak kalan kızlar ve oğlanlara, koçlar ve pilüçler demesini hep sevimli ve sıcak bulmuştum. Ne sevilesi kadındı. Bazen söylediğim saatte eve gelmeyince annem holllywood felaket senaryosu yazar, Zeliha yenge gibi. Hemen derim Zeliha Yenge 2 :D 

Recep'le Ayten'in atışmalarına çok gülerdik; bakınız örnek:



Vizelere çalışmaya başlayan REcep herkesi İngilizce konuşuyor sanıyor :D Çok çalışınca böyle şeyler normılll :D İzle TIK

Tabii favorim Vahit emmünün deyişiyle sıyırtık :D Yani Sabit Ballıoğlu :D



Neyse çok mu konuşmuşum ben, 2013'ten kaydırmalı yazımda bitti ya, o bağa yiter :D Yarım yazılarımı toplasam buradan bizim köye yol olur sanırım. Okuduğunuz için Teşekkürler. ^^

Yorumlarınızı bekliyorum :)


8 yorum:

  1. 7 Numara <3
    Hala bazen TV'de gösterdiklerinde hevesli hevesli izlerim :D
    Ve duvar kağıdın cok sekermiş pandişim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler pandişim :D 7 numara tekrar gösterilse dahi izlenir :D komedi o dizi

      Sil
  2. Woah duygulandım ya 'bana bir masal anlat' ı dinlerken.. Zamanında bende tv de bir nostalji diziye takılıp bir bir ayrı başlıklar altında bunları bloga yazmayı düşünmüş sonra da unutmuştum.

    Yazan biri var.

    Sanırım yaş farkındandır çoğunu net hatırlayamıyorum. Ama 7 numarayı çok sık izlerdik. Hatta şu an evet, galiba.. gibi birşey söylerdi şu hafif kel ama zeki olan arkadaş o repliği hatırlayamıyorum diye kafayı yemekle meşgulüm.

    Eskileri yad etmek güzel.. arada arkadaşlarla oturup eski dizlerden bahsederiz hala.

    Bir ara yılan hikayesi vardı mesela. Memoli idi o dizinin adı benim için :D

    Birde sevilesi yaz dizileri olurdu. İsimleri hatırlamasam da en azından birer sahne hatırladığım o güzel diziler.

    Lise defteri vardı. Geçen bir merakla baktığımda 'aa bu da mı oynuyormuş burada' repliğini çok defa tekrarlamıştım

    kampüsistan yayınlanıyor hala tv de geçen gördüm.. İsim ve tipler tanıdık ama konu hiç yok bende. İzlemiyor muydum acaba o zaman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haydar o kel dediğin; "heralde, galiba sanursam" derdi hep :D

      2-3 tane yazdığım dizilerden 1997 senesine ait olanlar var, normal hatırlamaman. :)

      Memoli'yi hatırlamamam mı? Deprem senesi çıkmıştı.İstanbul tarafı terkedildi o dizi çekildi. :)

      Diğerlerini hatırlıyorum, teşekkürler yorumun için : ^^

      Sil
    2. Ah evet öyleydi ! :D

      Bir yaşındayken bu tarz şeyle izlemem, izlesemde hatırlamam mantıksız olurdu zaten :D

      Deprem yılı ? Bak orası da bulanık bende. Hangi yıldı ki ?

      Ben teşekkür ederim yanıt için ^^

      Sil
    3. Memoli yani yılan Hikayesi, 1999'ta yani Adapazarı-Gölcük-İstanbul Depreminden sonra yapıldı. O depremde bulunduğumdan, aklıma kazınmış bir dizi :)

      Sil
  3. 7 numara <3 təkrar təkrar baxıram yayımlananda ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala yayınlanıyor mu bilmiyoorum ama keşke yayınlansa. :)

      Sil

Nasılsın? Mutlu musun bari?