Son yazılar

30 Temmuz 2014 Çarşamba

Bir Gerçek CNBLUE Masalı: İllu?

Şu yazıyı yazıyor olmamın tek sebebi; facebook profilimdeki  ve Yeppudaa'daki kullanıcıların birçoğunun CNBlue hakkında çokça yanlış bilgi vermeleridir. Yanlış diyorum, gerçekten yüzeysel olarak bakmışlar konuya, hiç derinlemesine bir araştırma vs bir şey yok ortada.



En büyük yanlışla başlıyorum, CNBLUE İlluminatici mi? Heee, illucu, ondan her sene ölürcesine çalışıp, kore müzik listelerinde çıkıp şarkılarını tanıtıyorlar... Zaten illuya kendilerini verdiklerinden dolayı, Jong hala babasına bir et dükkanı açamadı, inekleri satın almaya karar vermiş, Shin'de yakında starbucks kahve şirketlerine ortak olacak, illucu ya..Hatta daha da devamını getireyim; Yong illucu olduğundan Dünyanın en iyi prodüktörlerinden biri oldu, geçen Adele bizimkinden şarkı istiyordu. Min desen babasına restaurantlar zinciri açmış, geçiniyor işte...

İllu logolu :P

Tövbee, azıcık elinizi vicdanınıza koyun; illu ne demek biliyor musunuz? Kulaktan dolma şeyler anlatıldı size, neymiş efendim; bu oğlanlar illunun kölesi oldu..

İlk önce bilin; İlluminati; zihin kontrolü uygulayarak, hükümetleri ele geçirerek Yeni Dünya Düzeni'ni sağlamak amacıyla hareket ettiği iddia edilen, monarşileri yıkmayı, dini inançları yok etmeyi, ulus devletleri ve vatanseverliği sonlandırarak sosyal düzeni alt üst etmeyi planladığı öne sürülen; ancak faaliyeti ve varlığı kanıtlanamamış bir yapılanmadır. Tanımı bu! 

Bir kere düşünün sizce dini bir inanca mensup kişiler böyle varlığı kanıtlanmamış bir yapılanmaya girer mi? Hadi bunu geçtim, illuminati denilen şey, bazı kişilerce hayal ürünü olarak adlandırılıyor.Yani yok, ama varmışcasına konuşuluyor. 'hayır, hiçte bileeğğğğ,slk mısın illu varrrr?' diyenlere; İlluminati olmasa bile günümüzde, tüm sanatçılar bunu medya oyunu olarak kullanıyorlar. İşlerine, dikkat çekici olsun diye, yapmadıkları, eklemedikleri görüntü vs kalmadı. 

Tüm Dünyanın tanıdığı Katy Perry bile, son klibinde, illuminati varmışcasına bazı görüntüler, sahneler içeriyordu. Hatta klibinde Allah yazılı kolye takan bir adam vardı, klipte onu kuma çeviriyordu vs..bu sahneler çok tepki aldı...işe yaradı mı? Evet, klibi 478.678.116 izlenme almış. Yani bana çemkirmeden önce bu tip illu denilecek nesnelerin, görüntülerini, dünya devi denilebilecek sanatçılarında kullandığını bilin, bu sadece dikkat çekmek için yapılan bir oyun. Sahneler tepki alınca kaldırıldı tabi..  ama duyan gören yeni halini izlemeye geldi, naber!

Peki yapan Katy Perry mi? Hayır, emin olun, bu tür şeyler de, sanatçılar sadece işini bitirip giderler, aa ne değişik tepkisi verirler belki ama bu kadar.Sanmıyorum ki, hadi bir İlluminati görseli ekleyelim, beyinleri fıldır fıldır edelim gibi bir fikirle yapılsın. Klibi çeken yönetmen para kazanmak istiyor, Katy ona para ödüyor, bayağı iyi bir miktar..Adam tabii ki, ilgi çekici bir iş yapmak zorunda..günümüzde en ilgi çekici olay ise illu! Neden koymuş içine, son yılların en büyük tartışmasını! Çünkü çeken adam kendinden emin!Bu tartışma yaratacak o kaos ortamında izlenecek klip. Düşün azıcık!Tıpkı CL'in şarkısında Kuran-ı Kerim'den bir ayetin bulunması gibi. Bana kalsa bu da bir dikkat çekme yöntemi.Unutmayın reklamın iyisi kötüsü olmaz prensibi uygulanır bu sektörde. Olan bizim dinimize yapılan saygısızlık! Allah ıslah etsin ne diyeyim!

Peki bizim oğlanlar ne yapmış..


Bir yorumda gördüm, "Yonghwa aşkuuummm, sol gözünü kapatmağ illucu derlerrrrr" şimdi siz kızın sesini falan hayal edin, ben bir abla edasıyla ağzına genişçe vuracağım o sırada :) ahaha :D Çok şiddete meyilliyim..

Şaka bir yana, fotoğrafı çekenler, ilgi çekici bir iş olsunlar istiyorlar, Yong'un gidipte, çiceği  sağ ya da sol gözüne bilerek koyduğunu düşünmeyin. Ayrıca Boice'ların çoğunluğu bilir, bu çekimde Yong'u grup üyelerine taşıttılar. Ne kadar saçma figür varsa yaparlar, amaçları; biz marjinaliz demek..


Daha ne saçmalıklar var...

I'm sorry klibinde Yonghwa'nın taktığı gitar askısında, Baphomet imgeleri var..Yong bunu çok rock tarzı bulduğundan takmıştır. Onun kişiliğini bilmeyen yok, havalı şeylere bayılır; ayrıca rock&roll deseler diye de ölür. :) Neymiş efendim bu İllucu bir simge.. 

Baphomet
 Bafomet*, 14. yüzyıl başlarında Katolik Kilisesi tarafından aforoz edilen Tapınakçıların taptığı iddia edilen şeytanî figür.
Resmi büyütün :)

Bazı sayfalar araştırdım buldum, bakın illucu bunlar diye koymuyor mu önünüze..nasıl illet ve sinir oluyorum. Azıcık etraflı düşünse/niz bunun aslında ilgi odağı olmak için konulan saçma bir biblodan ibaret olduğunu anlarsınız. Sadece CNBLUE için de geçerli değil bu. Bafomet'i Türkiye'de Kurtlar vadisi kullanmış.. Onu geçtim; Rihanna, Lady Gaga gibi isimler kliplerine konu yapmışlar. Peki onlar illucu mu? İllunun varlığını bana kesin kanıtla. Bak o zaman derim, o buna, şu da buna hizmet ediyor diye.. Pörp'ün dediği gibi..üçgen peynir yiyorum ben de mi İlluminaticiyim. :D

Geçen mavi oğlanların kaslı fotoğraflarını gördüm; gömlek arasından üçgen baklavalar görünce.. netizenler misali nıçnıç nuçnuç diye hayıflanıp, yine mi illu dedim :) Ahaha böyle devam eder bu olay :P

Spreyde üçgen var o.O :)

Hayır sözler de bile sübliminal mesaj aramış bazıları.. Hatta Youtube'da bir yorum da; greedy man için açgözlülük Tanrısına yazılmış şarkı demişler, ben çöktüm kaldım yerim de; hani ne desem kar etmiyor, abi nasıl alaka kurdun..? Yong'un işi gücü yok, oturup Tanrı dediğiniz saçmalığa söz yazacak..

Sözleri görmek isteyen: Greedy Man Sözleri

Şunu bile gördüm: Shin saçlarını ikiye ayırmış; o arada bir üçgen var !


Saçmaladıkça saçmalıyorlar; yok uzun oğlanın kolyesi yok jong'un gitarı, yok Min'in kısık gözleri.. :D Neler var neler.. azıcık düşünüp, araştırsalar bu saçmalıkları araştırmayacaklar,ha madem araştırcan, klibi çekenle ilgilen arkadaş, ya da çocukları giydirenlerle...


Shin, gözlü bileklikler takınca, ıyy diye yorum yapanlar gördüm; ne saçma salak insanlar var yahu..Nazarlık takan Türkler napsınlar :) Bu da kuzenimden: "Abla burada da halka var; kesin halay grubuna mensup bu oğlan!" :D :D


Neyse efenim benden bu kadar; yorumlarınızı bekliyorum :) Size bu şarkıyı armağan ediyorum; :)



What Can I do sometimes...

Benim adım hıdır; elimden gelen budur..daha size ne desem kar etmez..Her göz gördüğünüzde illu diye düşünmeyin; benimde gözüm var sonuçta asdf






25 yorum:

  1. Ellerine sağlık çok iyi olmuş birinin buna açıklık getirmesi lazımdı artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıklık getirmeme bile gerek yok, o kadar saçma ki :) rica ederim ^^

      Sil
  2. Ahaha okurken ne kadar güldüm anlatamam. Sonuna kadar haklısın! Bazen hiç olmayacak yerlerden olmayacak şeyler çıkarıyorlar ya bu da öyle işte maalesef :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu var oluş itibarıyla komik :) eften püften şeylere illu der olduk artık :) Teşekkürler yorumun için :)

      Sil
  3. MÜ-KEM-MEL! :D Ben bu resmi gördüğümde hiç aklıma gelmedi böyle bir şey, nasıl da akıllarına esiyor!! :P Çok güzel olmuş yazı abla, ellerine sağlık ^-^ Bu arada pörplü kısım çok iyiydi kkk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zavallı pörp; yeppudaa'da çok savaş verdi yavrum, illu ve türevleriyle.. :D Yazmasam olmazdı :P Sağ ol, canım benim :) İşte her buldukları imgeyi, objeyi, böyle safsatalar için değerlendiriyorlar :)

      Sil
  4. bir programda madonna mı ne karın ağrısıysa onun şarkısının tersi illu sözler içeriyormuş bu ne kadar doğru sence?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak bunu söylediğin iyi oldu, bunu illu hareketi olarak değil, seviyesizlik, kendini üstün görme,terbisyesizlik olarak görülüyorum, lakabı da vardır o şahsın illu kraliçesi diye.. islamı ve diğer dinleri aşağılar. Ama bunu var oldufğu kanıtlanmamış bir topluluğa güvenerek yapmıyor, beyinlerimize sırf korkalım, ne kadar büyük olduklarını kabullenelim diye böyle bir tanımlama yapıyorlar. Bu kadın Hristiyan sözcüsü gibi davranıyor, asla onu illu sempatizanıymış gibi görmedim. Zira o bahsettiğin şarkısında illu değil, islam karşıtı sözler yer alıyor.Var doğruluğuna sen karar ver.

      Sil
    2. Evet ayeti ezdi falan diye bir şeyler duymuştum. Zaten sevmezdim bunu öğrendikten sonra iyice tiksindim kadından neyse uzatsam daha ağır şeyler yazıcam susuyorum o yüzden

      Sil
    3. Ona ne desek az... Başka dinlere saygı duymayan insanları insan saymıyorum ben..

      Sil
  5. cnblue karakteristik özelliklerini kasmadan, gizlemeden gösteren en iyi grup bence. kişilikleri ile örtüşmüyor hem. ellerine sağlık. :D yinede saldırı, hakaret niteliğinde taşıdıklarını görmedim etkileme dışında.

    o değilde jong hyun'un gif'i çok tehlikeli. tarkandan şımarık şarkısı geliyor aklıma. ^_^ bilinçaltım etkileniyor yapmayın hahahahha :D :D

    (bu arada ben pilatin'im canım -H) ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pilatin blogunda varmış :) takibe aldım; aynen cnblue kpop'un gelmiş geçmiş en iyi gruplarından biri..bilinçaltımızı etkilese etkilese dostlukları etkiler. :)

      Sil
  6. derya bu konuya açıklama getirmen iyi olmuş
    gerçekten üşenmeyip araştıran bir hayran bunlara taviz vermez zaten
    ne kadar anlatmaya çalışsan da bazıları çok yüzeysel bakıyorlar olaya
    o yüzden işimiz çok zor
    sana ve ekibe çok teşekkürler çok çalıştınız
    sizin sayenizde boice ailesi dahada büyüyütüp daha çok CNBLUE yi tanıma fırsatı yakalıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben ve Yep boi adminleri adına güzel sözlerin için teşekkür ederim; :) elimizden geldiğince..

      Ve sonda da dedim ya; başka ne yapabilirim bilmiyorum,sonuçta balıklama atlamak yerine birazcık araştırıp düşünme moduna girseler, kimse yüzeysel bakmaz..

      Sil
  7. ən yaxşısı boş verin, istədikləri diqqəti görməsinləri beynimi ona niyə yorum ki. )) bu arada bloguna xoş gəldim :D bloguma gözləyirəm ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz boş versekte..bazen öyle yorumlar geliyor ki, şaşırıyoruz..sanki doğruymuş gibi üst üste soruluyor. Hoş geldin ^_^ Blogunu da takibe aldım :) Gezicem inşallah :)

      Sil
  8. (Koşarak sayfadan uzaklaşır)

    Tamam bu biraz benim son damlamın üstüne yazılmış olabilir. Eşşeklik ettim ne var yani :D

    Ama sende çok masumlaştırmışsın ki bunlar teori de olsa gerçek olma ihtimalleri var.

    Ben Cn i suçlamakla hata yapmış olabilirim ki masum oldukları da kesin değil.

    Hem suç olduğunu da idda etmemiştim. Şahsen (siz kötü deseniz de) ben ünlü olsam birileri gelip bana kliplerime üçgen koymamı arada gözümde zafer işareti yapmamı yoksa ne kadar çalışsam da başarılı olamayacağımı söylese. 'Aman onlardan ne olacak canım' der kabul ederdim.

    Hadi diyelim bunların hiç biri gerçek değil sadece dikkat çekmek istiyorlar. Ki bu da aynı derecede olur benim için.

    Sonuçta bilinç altı düşündüğümüzden korkuç birşeyir. Arkasındaki tehlikeli örgütün korkusundan değil de sırf ün için yapmaları daha kötü gelir benim için.

    Tüm bunları bırakın suçlunun CN olduğunu na da söylemedim yani şirket nedeniyledir öyle birşey varsa bile.

    Hem bunu yazma amacım bir şaka ile başlamış insanların tepkisi üzerine de 'varsa böyle birşey de CN den nefret etmeyin' düşüncesiyle 'kendimce iyi niyetler ile' yazmıştım.

    Kısaca illuminati denen örgüt zamanında gerçekten tamamen silindi ise bile hala sırf ünlü olmak isteyenlerin ellerinde kötü birşey haline gelmiştir. Dediğim gibi bilinç altı kötütdür ve hiç olmasa insanı satanizme sürükler. Kimse demesin 'ben dinime güveniyorum kendime inancım var' diye çünkü büyük konuşmak iyi değildir.

    Yazıyı üstüme alınmış olabilirim. Bu yüzden de kendimi savunma gereği hissetim ki sana da hak veriyorum. Sonuçta iki tarafında kesin emin olamadığı bir şey. Ben kesin var diyemem sen kesin yok diyemezsin :D Sonuçta onlar bizim şeker blueboy larımız olsalar bile içlerini hiç bir zaman tam olarak bilemeyeceğiz ^^

    (P.S korede parayı şarkıcılar değil de şirketler götürüyor. Zavallı AoA in durumu çok üzmüştü beni programda :D Sen onca çalış, katıldığın tv programı kazansın, çalışanlar kazansın, şirket kazansın senin eline geçen miktar komik olsun :D )

    YanıtlaSil
  9. Bak hala yahu :D Bilinçaltını sana şöyle özetleyeyim; tv izlerken birisi muz yerse; sen maymunlarında var olduğuna inanırsın. İllu var olmayan bir şeyi var yapıyor; olay "hımm burada göz var, üçgen var, demek ki illu var." bunu diyorsun sen şuan.. Al sana bilinçaltı.. aslında yok[bence)yani varlığı kanıtlanmamış, ama sen olduğunu iddia ederek yazmışsın. Şirket konusunda yanılıyorsun klibi çekerken şirket ille de illu görselleri ekleyelim demez; zaten çeken adama büyük bir miktar öder; klibin hakkını ver der. Çeken kişi klibini özel kılmak adına varlığı kanıtlanmamış bu topluluğu kullanır. birçok sanatçı buna kurban gider, bazı sanatçılar özellikle ister, ya da dediğin gibi şirket ille de ilgi çekici olsun diyince al sana iilu derler. ama nadir bu durum.

    Blue oğlanlara gelince, kimse masum değildir elbet; ama daha yeni yeni tanıyorsun grubu, yong'un az çok havalı şeylere bayıldığını biliyorsundur; sırf o da havalı olabilmek adına; eliyle sağ gözünü de sol gözünü de kapatır. Haa biliyor mudur ne olduğunu; nereden bilecek? Tıpkı çoğu insanın illuminatinin tanımını bilmediği gibi..o da kulaktan dolma şeylerle..İllu=beyin yıkayıcılar ya da bilinçaltı teröristleri..Bilinçaltını daha nasıl kullanıldığını bilmeyen var..Sen imandan bahsetmişsin ama sence konu sadece iman mı? İllu yok olsa dahi bilinçaltını hala kullanır insanlar; ekranda izlediğin herşeyde var. Dizi bile bilinçaltına ulaşır. İzlediğin dizi bile..seni dininden alıkoyabilir. Sence illu mu bu? Hayır değil, insan denilen varlığın zayıflığından kaynaklanır bu, denilene körü körüne inanmaktan kaynaklanır, halbuki araştırsa bilse, sorun yok. atalarımız bile demiş; bir insana 40 gün deli demişler; 40.gün deli oluvermiş.:) Sana kitabın her sayfasında; sen harikasın desem; 400.sayfa da; yüüzn aydınlanmış, mutlu olursun. Ya da başkalarının dinine hakaret etsem; yaptığım her işte..Mesele insan olmak, saygı duyabilmek.. neler var neler. Başkasına saygı duymayan, başkalarının bilinçaltına hep muhtaçtır zaten.

    Ayrıca yazıyı sana hitaben yazmadım, zaten seninle gelip konuştum, 5 yaşında velet değilim ki sana ekrandan sesleneyim, derdim varsa aynı nasıl mesaj yazdıysam o şekilde gelip söylerim. Sadece İllu varmışcasına konuşan yazan sen değilsin, sayfa ve yeppudaa ahalisi bu konuda ilginç düşünüyordu zaten. Velhasıl, yorumun azıcık rahatsız etti, daha doğrusu sana hitaben yazdığımı düşünmen konusunda. Neden böyle düşündün onu da hiç bilmiyorum ya. Umarım ben daha iyi tanırsın ileri de :)

    YanıtlaSil
  10. Dediğim gibi bir hata yaptım ve senin uyarın üzerine düzelttim. Daha önceki yazıma bakarsan da varlığının kanıtlanmadığını söylemiştim. Ben bunlarla kafa bozmuş biri değilim.
    Evet zamnında ilginç bulduğum herşeyi araştırmışlığım vardır. Bunu da. Az değil. İlla bir örgüt var demiyorum ama o örgütün yaptığını idda edilen her kötü şey gerçekte var.

    Birileri ülkeleri kaosa sürüklüyor ve çaktırmadan kendi görüşlerini benimsetmye çalışıyorlar. Dediğin gibi 40 kere dersen sonunda deli olur insan.

    Ben yazıyı benim için yazdın demedim. Üstte belirtmişsin zaten bir sürü kişi olduğunu. Ben belki son damla olmuşumdur dedim. Yani 99 ki der ben 100 üncüyümdür sende sonunda kolları sıvamışsındır diye düşünmüştüm ki kesinlikle benim için yazdığını söylemedim sadece kendim de aynı hatayı yapanlardan olduğum için alındığımı idda ettim. Bu yazıyı benden önce yazsan da aynı yorumu yapardım ^^

    Şimdi görüş ayrılığı kısmına gelecek olursak. Evet tekrar söylüyorum ufak bir hata yaptım ve Cn konusunda yeni olsam da Yong Hwa yı uzun süredir takipteyim. Gurubunun kaç üyeli olduğunu bilmeden ayakkabı aşkını biliyordum. Ve evet havalı olduğunu düşündüğü için yapmıştır. (Şimdi bakınca bende çok fazla göz üstüne zafer işareti yapılmış fotoğraf çektim. Dahil miyim ? Hayır)

    Benim orada demek istediğim daha çok illuminatiye inananlar içindi. Hatta geçen bir arkadaş sordu da anlatıp (Tabi bunlar tamamen teori. Ben bile var olduklarına çok inanıyor değilim) demiştim. O an yazarken çok dikkat etmeden yamışım ki uzun süre birşey yayınlamıyorum diye öylesine eklenen bir yazıydı.

    Dediğin gibi kulaktan dolma duydukları ile konuşanlara bende gıcık oluyorum. Ve dediğim gibi zamanında çok araştırmışlığım var. (evet bir ara yeppudaa ya merak salmadan önce çok fazla boş vaktim vardı)

    Ve seni yanlış tanıdığım için de yanlış yargılamadım. Belki seni tanımıyor olabilirim ama üstteki yorumda kendime kızdığımı da fark etmişsindir umarım. Tek söylediğim kesin olmadıklarını idda edemezsin. Çünkü bu dünyada herşey mümkündür ^^ Senin görüşün saygı duyarım. Ben bir taraf seçmiş değilim hala.

    Hatta artık havalı değiller diyorum Çüçük çocukların ağzında olunca belli bir ilginçliği kalmadı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzu kafayı bozdun demedim zaten, bozsan da ben sadece doğru bildiğimi anlatırım, doğruluğunu kabullenmemek sana kalmış :)

      Yok sana hitaben değildi sadece sadece yanlış düşünenlere İllunun asıl yani belli bir mottosunun var olduğunu göstermektti amacım.

      Estağfrullah hata deyip durma, sadece ani karar veriyorsun :7: düşünmüyorsun pek sonucu :)

      Ve ben de iddia etmiyorum hayır yok demiyorum. Katiyen asla.. gibi şeyler kullanmıyorum. Çünkü varlığı kanıtlanmamış diye bir tabir kullandım. İllu varmış yokmuş, çokta önemli değil, bir başka kişiye bir yorumda şöyle demiştim; insanlar illuyu bir korku aracı olarak kullanıyor, olmasa bile varmışcasına illu var, bizi yok etmeye çalışıyor korkusu aşılıyor diye. Rihanna klibinde kullanılır. amaç ben güçlüyüm simgesi yaratmak.. bunun altında aslında hayranlara korku aşılar.. Daha da önemlisi bunu yapan Rihanna mı? gibi gi,bi.. uzar gider bu konu.. :)

      Velhasıl, çokta önemli değil, birbirimizi kötüleyecek kıracak bir konu değil, ben beni yanlış tanıdığın konusun da biraz gergin davrandım afedersin ^^

      Sil
  11. abla sağol bunları okurken anladım ama yine de keşke hiç böyle simgeler koymasalar.
    yani bence de ilgi sembolü ama ne biliyim.....
    keşke islam dinini yaşayan insanlar daha fazla olsa
    yazın için teşekkürler etrafta illuminati hakkında pek çook yazı var ve artık o kadar çokki hiçbirine inanmıyorum o yüzden bu yazıyı yazmışsın tekrar tekrar teşekkür ederim.Beynimizin yıkanmasına da müsaade etmeyelim ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim; Bana kalsa illuya inanmak bir şekilde beynimin yıkanmasına izin vermek.Bir ilgi sembolü,sadece ilgi çekmek için yapılan bir oyun. Teşekkürler yorumun için ^_^

      Sil
  12. Derya Abla blogunu yeni keşfettiğimden yazıyı yeni okudum o kadar açık ve net olmuş ki ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil

Nasılsın? Mutlu musun bari?