Son yazılar

2 Mayıs 2014 Cuma

Animelerden Seçmeler: Part 2



Zilyon yıl önce, part 1'i yazmıştım ve evet gecenin soğuk, sessiz bir anında part 2'yi de yazmalıyım dedim. Bruno Mars dinleyip, yazıyorum, nasıl bir ruh haliyse o :)

Favori animem genelde kanlı manlı olur, 2014'te ise çok değişik animeler türedi..Değişik sözcüğü sizleri itmesin, değişik güzel anlamında çünkü. Şuan burada pokemon, one piece falan tanıtasım var, o derece gaza geldim. :D Hatta kendimi tutamayıp, 2014 animeleri de tanıtabilirim. Neyse kendime hakim olup; İlk 5 anime listesi yapıp, o kadar ileri gitmeyeceğim.

İlk 5 anime Listesinde; 5 Numara;



İlk başlarda Diabolik Lovers adlı animeyi koymayı düşünmüştüm.. fakat nasıl anlatsam pek hak ettiğini düşünmüyorum. Çizimler hoştu, konu ilginçti..vs..iyi değildi ama. Onun yerine, "Code: Breaker" diyorum. Çok şahane bir animeydi gel gör ki, 2.sezon yapılmadı. 1 sezonu  ve 13 bölümlük, 1 ovasıyla bu harika animenin mangası da var tabii ki.İngilizce olarak daha tamamlamadı diye biliyorum. Çok okumak istedim fakat meşguliyetlerim çok fazlaydı. Yani olur da animeyi bitirirseniz, haberiniz olsun mangası da mevcut.

Konusuna gelince; Sakura adlı kızımız okulundan evisine giderken otobüste, bir gencin insanları mavi bir ateşle yaktığını görür.Olay yerine gider fakat kimsenin durumdan haberi olmadığını görür. Sonra sınıfına transfer bir öğrenci gelir. [Bu kısımlar da, sizlerde benim gibi "Bu japonlara'da ne çok nakil öğrenci geliyor yaa" diyorsunuz değil mi? :) ] Nakil öğrencinin mavi ateşle insanları yakan kişi olduğunu, sonra bu simsiyah saçlı, maviş gözlü oğlanın yani Rei Ogumi'nin "Code: Breaker" adlı bir gruba ait, özel güçlere sahip, devlet için çalışan suikastçı olduğunu anlar. Olaylar bundan sonra karışmaya başlar. Tabii Sakura safı sizin sinir kat sayınızla çok defa oynayacak. Aman yapma Ogumi, yakma ogumi, Adam tescilli psikopat elleşme de öldürsün, diyemedim :D Neyse :)

Rei çok havalıydı; hele suikastleri sırasında bir sözü var; "Göze göz, dişe diş, kötülüğe kötülük.." vuhuuu diyorsunuz o an..



Ama bir şey söylemezsem çatlarım; "Göze göz, dişe diş" kavramı Tevrat'ta geçiyor aslında.Yani yahudilik'le alakalı bir durumdu. Yabancı sitelere baktım da; herkes yazar ve çizer için; yahudi mi diye soruyorlardı. Neyse; bu kısım benim için çok önemli değildi. Sadece söylemek istedim.

Diğer erkek karakterler de, şöyle;



Sonu kanser etse de; ben çok seviyorum bu animeyi. Sırf Rei, Toki [Sarışın eleman],Heike[gümüş saçlı],Yuuki[kızıl],Rui [Mavi saçlı] için bile izlenir.Rei biraz psikopat ve adam çok gizemliydi. Ahh..


Belirtmem lazım; Romantizm'i çok az denilecek kadardı. Yani o konuda çok şey beklemeyin, diyorum.

Benim favorilerimden biri de; Toki'dir. Sarışın bir gözü mavi bir gözü kahverengi aşırı sapık, tatlı şey :) En rahatları dır, dışarıda bile terlik giyer, pantolonun paçalarını yukarı sıyırır vs.

En komiği de; ben animeyi izlerken; Yuuki'yi erkek biliyordum ama sonradan öğrendim ki, kızmış.. ki hala esprisi dönüyor bunun; yok erkek, yok kız falan :D Hala da emin değilim ne olduğu konusunda..


Bu da; opening




Ending


Bu da izleme noktanız: code:breaker izle Size yazarken benim izleyesim geldi :D  Neyse ki; kendimi durdurabilme yetim hala var :)

Geldik 4 Numaraya; Gakuen Alice :)


Bir chibi anime değil :)

Görenler hemen atılmıştır; "Aaa, bu, bu.. Kanal 7'de izlediğim çizgi film" :) Yayınladı sağ olsun da, bir de adam gibi yayınlasaydı keşke.

Konusuna çat diye geliyorum; Sakura Mikan adlı kızımız; çok sevdiği arkadaşını bulmak için yollara düşer.Arkadaşı Hotaru ise, alice akademisi adlı bir okul da öğrenim görmektedir. aramaya gider ama birden kendini okulda öğrenci olarak buluverir. Ama bundan memnun olmayanlar vardır. Çünkü alice akademisi, özel güçleri olan çocukları eğiten bir okuldur.

                                                                                             Kıza çirkin diyor ama Natsume az değilsin :D kekekeke :D

Mikan çok şeker bir kız. Ayrıca bir ateş kullanıcısı var ki Natsume ona bayılıyorum.Soğuk nevale, Mikan'ın sıcak davranışlarına zamanla kapılıp gidecektir. Hayatım da ilk kez bir animenin mangasını 2-3 defa okudum. Cidden anime de, manga da harika. Bir chibi anime değil, zaten chibi sevmiyorum. Mangada büyüyorlar, aşık oluyorlar, ağlaşıyorlar, itiraf ediyorlar vs... gel de sevme.. :)

                              Büyümüş hallerinden, yani mangadan bir Natsume- Mikan çizimi :)

                                                   Çok fazla hayranı var bu animenin :)



Fanların yaptığı özel çalışmalar var; youtube'dan gakuen alice yazıp hepsine ulaşabilirsiniz.İzleme noktanız: Gakuen Alice izle :)



3 Numarada ise.. İlk başta Sola adlı animenin olmasını  istemiştim fakat o anime fazla garip, bir türlü konuya hakim olamama sorunu vardı.. Bu kısım da bir seri değil de; bir anime movie olmasına karar verdim; Hotarubi no Mori e..yani Dokunma bana..


Animeyi açıyorsunuz; o tür kısmında; fantastik, doğaüstü yazıyor..insan oraya dram yazar, ne bileyim, bu ağlatır aman dikkat edin yazardı. :'( Yüzümde anlamsız bir gülümseme ile izlemeye başladım, ama biterken mahvetti beni..

Konusuna gelince; Hotaru adlı 6 yaşındaki kızımız bir gün inin cinin top oynadığı ormanda kaybolur, onu gizemli mi gizemli, şeker mi şeker,iyi mi iyi Gine adında bir çocuk bulur. Gin  ise o ormandaki yaratıklardan bir tanesidir. Bir insan, ona dokunursa yok olacağını söyler. Ama bu onların arkadaş olmalarına engel değildir.. yıllar geçer..dokunmamak daha da zorlaşır..



Bazen sevmek için dokunmak gerekmez.. animenin tüm anlattığı buydu işte.. Dokunmadan da, görmeden de, sevilir.. Dokunaklıydı.. şiddetle tavsiye ediyorum...

İnsanın içine işleyen o ostler...



İzleme noktanız ise: Dokunma Bana izle :)




2 Numarada ise..Tonari no Kaibutsu-kun.. Bu animeye ne desem bilemiyorum, ezik karakter falan da yok..

En iyisi konusunu anlatayım; Shizuku Mizutani, adlı kızımız; ders çalışmaktan hoşlanan, soğuk bir kişiliğe sahiptir. Sınıfında kavga ettiği için ceza alan Yoshida adlı öğrenciye not götürmek zorunda kalır. Herkes Yoshida'dan korkmaktadır ama aslında korkulacak biri değildir. Aksine arkadaş canlısı sevimli biridir. Yoshida kendi arkadaşlarının ne mal olduğunu anlayınca kendine arkadaş olarak Shizuku'yu seçer..Ve olaylar başlar.

İşte o şekerimsi varlık;

 Yoshida..

Yalnız kız beni çok güldürdü, şöyle ki; olur olmadık anlarda ders çalışıyordu, ve olaylara çok tepkisizdi :) Yoshida Haru'nun şebekliklerine bile gülmüyordu, ona gülünmez mi ya :D


Ve bir oğlancık daha vardı.. Kenji Yamaguchi. Ona da çok üzüldüm, kızdan hoşlanıyor ama tam açılacak, kız buz küpü, insan azıcık tepkide bulunur, yok. Sonunda beraber yemek yiyelim diyecek; bu kız dershaneye yemeğini getirmiş. Ne güldüm orada, O yemeğini yerken.


Sonra işte canlar; bizim şeker Haru'nun kıskançlık krizi tutar ve şak.. :D ahahha :D


Opening






1. Numarada ise.. Hellsing var. Fakat bu animeyi ayrı tanıtacağım. :)

İyi kötü yorumlarınızı bekliyorum :)

Ve




15 yorum:

  1. Bloğun gerçekten şahane! Özellikle animelerden seçmeler bölümünü çok beğendim :) O kadar güzel anlatmışsın ki hemen izleyesim geldi ama okul,sınav...Tonari no Kaibutsu kum izlenmeye değer gözüküyor :D Sanırım boice sin :) Cnblue nun şarkıları güzeldir :) Ben şimdilik gidiyorum ama sonra tekrar ziyarete gelmeye çalışacağım :) İlham kaynaklarının ve ziyaretçilerinin bol olması dileğiyle.Sayanora...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ve beğenmene de çok sevindim :) En koyu boicelardanım :))

      Sil
  2. Mikanla natsume ağğhh dugulandım yahu hele büyük hallerini görünce evladımı görmüş gibi oldum :D

    Yalnız mikanın saçlar hala aynı :DD o arkadaşı hotaruda ne soğuk bir kızdı gerçi zeka yaşı olarak mikana tur bindirirdi :DD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh natsume ahh az yakmadı bizi :P büyük halleri çok fena, hele natsume..aşık natsume ayrı bir olay :)

      Sil
    2. Türkçesi var mı peki okuyabileceğim adres falan varsa verir misin?

      Sil
    3. Ben ing okudum, şuan türkçe manga çok az, yani çok popüler olmayanlar çevrilmiyor :) mangafox'tan okumuştum diye hatırlıyorum, sonuda adam gibi değildi.

      Sil
  3. Merhaba, son zamanlarda vaktim oldukça bloğunuzu okuyorum. İçten, samimi bir diliniz var. Okurken keyif alıyorum. Bu anime tanıtımlarına devam etmenizi dilerim. Gerçekten güzel ve net fikirler veriyorsunuz. Şimdi Tonari no Kaibutsu-kun'a başlayacağım. Son zamanlarda çok canım sıkkın umarım moral verir bana :) Yüreğinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumların için teşekkürler ^^ Çok iyi bir seçim yapmışsın :) Tonari kadar pozitif bir anime yok neredeyse :) umarım iyi gelir sana :)

      Sil
  4. Bu neyaa spoiler usdune spoiler aman beee

    YanıtlaSil
  5. cidden tanıtımlarnız çok güzel ve önerdikleinizin çoğunu izlemiştim Gakuen Alice e başlayıp bırkmıtım Natsume bi iyidi ama belkide çocuklar diye bıraktım yeniden ilemyei düşünüyorum sayenizde ;) acaba mangasının hepsi çevrilmişmidir hemen araştıram tekrardan tanıttımlar çok güzel olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzle bence küçüklükten ziyade iyi değişik olaylar dönüyot arkada. http://www.manga-tr.com/ da mangası da .türkçe bu arada

      Sil
  6. Code breaker animesini izledim birçok mangasi olmasina ragman sadece 1 sezon yapilmis.bunun gerisi gelicekmi biliyormusunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum 2.sezon geleceğini. ama gelse ne güzel olurdu. Değeri bilinmeyen serilerden valla.

      Sil
  7. Evet size katiliyorum.gercekten degeri bilinmeyen bir anime.peki istekte bulunma gibi bir şansimiz varmi:):)istekte bulunacağimiz bir yer biliyormusunuz.yada buna benzer anime biliyormusunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz animeler noragami, K, Kyoukai noKanata bi de Darker than Black olabilir. Konular tamamen aynı olmasa da aynı tadı veriyorlar bence :) İstek derken neyi kastettiğini anlayamadım :D

      Sil

Nasılsın? Mutlu musun bari?