Son yazılar

11 Haziran 2013 Salı

Orphan Black: Aynı yüz, Farklı Kişiler....


Yabancı dizilerden bir Supernatural'ı gününde izlerim, hatta beklerim onu..Sabah altyazısız, öğlende türkçe altyazılı izlerim..Supernatural'dan beri beklediğim ve gününde izlediğim ikinci dizi; Yetim Black'tir.Gerek başrol oyuncumuz, gerek konusu olsun, harika bir kurguya sahip.


Konusuna gelirsek; Sokakların sorunlu kızı Sarah; aynı ona benzeyen bir kızın intiharına tanık olur.Ölü kadının eşyalarını alarak, parasını kullanmak için kadının yerine geçer.Fakat hesap etmediği bir durum vardır.Kız neden intihar etmiştir? Ve neden birbirlerine bu kadar çok benziyorlar? Gerçeği öğrendiğinde ise başına olmadık işler gelir. Sarah ve kız birer klondur ayrıca başkaları da vardır...Ve de klonları öldüren biri..


Başrol oyuncumuz Tatiana Maslany; oyunculuğuna hayran kalacaksınız..İlk olarak bir den fazla karakteri canlandırması, sizi cezbediyor.Güzelliği de artısı. İzlerken; "acaba ikiz ya da üçüz kardeşi felan mı var?" diye sordum kendime.İzleyen, izlemeyen herkes rahatlasın yokmuş ikiz kardeşi.Ayrıca aksanına hayranım çünkü Kanada doğumlu bir oyuncunun Rus, İngiliz ya da Ukrayna aksanı kullanması nadir bir durumdur.

Hepsinin aynı kadın olduğuna inanmak cidden zor!
 O kadar başarılı ki..Şurada sarfettiğim kelimeler bile yetersiz.Zaten o emeğinin karşılığını Emmy ödüllerine aday olunca kazanacak bence.Son aldığım duyumlara göre Emmy'ye aday olacakmış.Umarım ödül kazanır.Bir değil, iki değil, on ayrı klon canlandırdı bu kadın, sözün özü hak ediyor.


Ve Sarah'nın  gay kardeşi Felix'i canlandıran neşeli kişilik;Jordan Gavaris. Onu izlerken, tanıdık bir yüz diyordum ama hatırlayamamıştım. Sonra aklıma yıllar önce izlediğim, hangi kafayla izlediysem; unnatural history dizisi geldi. 1.sezonluk bir dizidir.Ama basit, izlense de olur izlenmese de olur türünde bir CN dizisi.



Felix, Sarah'a çok bağlı görünüyor.Ayrıca bu kimlik karmaşasında ona yardımcı da oluyor.Dizinin neşe kaynağı da denilebilir.Ve İngiliz aksanına ölürüm, daha ne diyeyim. :)


Bayan hayranları çok olsa da benim bir türlü sevemediğim tek başrol erkek karakter; Paul. Canlandıran oyuncumuz Dylan Bruce.Bana göre çok çarpıcı, bir oyunculuğu yok.Kızlar kızmasın ama sanki süs için konulmuş diziye..Bir dizinin olmazsa olmazı bir yakışıklı aşıktır ya..o pozisyonu koruyan abidir kendileri.Kanada'da başka oyuncumu yoktu acaba? dizinin yapımcısına sormak lazım.


Yakışıklı ama iş yok.Hemen gidip kendine hesap açsın derim.Ciddi bir performans eksikliği var bu arkadaşta.Yakında işsiz kalır bence. Resmen yerin dibine soktum..Görmezden gelin beni. :D


Diğer klonların hakkında yazmayacağım, izleyin ve görün.

Dizi hakkında bir kaç ipucu;

*Dizinin yardımcı yaratıcısı ve yönetmeni John Fawcett, Orphan Black için ilham kaynağı olarak Memento filmini göstermiştir.

*Klonları canlandırmaya yardımcı olması için, Tatiana; karakterlerinin kişilikleri için çalma listeleri ve danslar oluşturdu.Cosima karakterine 'bağımsız dans' ve Alison karkaterine de 'Bale' verdi.

*Üç klonun( Sarah-Cosima-Alison) birlikte olan bir sahne çekimi en az 17 saat sürüyormuş.

*Klon sahnelerinin çekiminde,Tatiana oyunculuk yaparken yanında iki kişi oynuyor, ve aynı sahneyi  diğer iki kişi ile tekrar çekiyorlar.sonra bu sahneler birlikte düzenleniyor.Yönetmen John Fawcett'a göre;  "Çok zaman alıcı bir süreç" imiş.

*İlk sezonu başarılı bir şekilde bitiren dizimiz, 3.sezonda da izleyenlere aksiyon ve bilim kurguyu yaşatmaya devam edecek.

Yazımıza Orphan Black'in tanıtım fragmanı ile son verelim; İzleyin derim, pişman olmazsınız..İzlemek içinde dizimag'a bir tıklamanız yeterli. Maalesef dizimag yok, dizibox'tan izleyebilirsiniz. ^^

Tanıtım fragmanı;

1 yorum:

  1. Keşke klonların bir arada olduğu çekimleri kamera arkası olarak yayınlasalar

    YanıtlaSil

Nasılsın? Mutlu musun bari?